Francia keto diéta

Zöldsaláta spárgával és tojással



A saláta javasol a :  1. fázisban, 2. fázisban, 3. fázisban

alapanyagok 1 adag elkészítéséhez

  • az 1. fázis esetében 2 tojásfehérje (a 2. és 3. fázis esetében 2 tojás)
  • 100 g zöld spárga
  • sztévia
  • maréknyi rukkola
  • maréknyi spenót
  • maréknyi galambbegy saláta
  • 30g póréhagyma
  • citromlé
  • olíva olaj
  • bors

az étel elkészítésének menete

A tojás elkészíthető vagy buggyantott vagy mint főtt tojás. A  buggyantott tojás elkészítési módja a következő – egy lábosba vizet teszünk főni, amelybe egy kanálnyi ecetet teszünk. A tojást tartalmát egy tálba vagy egy merítőkanálba tesszük. A lábasban forrásban lévő vízben, egy kanállal, keverjünk örvényt, s amikor az örvény egy kicsit állandósul, tegye a tojást az örvény közepébe. A tojást 3 percig főzzük, majd a vízből kivesszük. Ugyanilyen módon készítjük el a második tojást is. Amennyiben csak a tojás fehérjét fogja főzni, ekkor a forrásban lévő vízbe öntsön egy kevés ecetet, majd lassú forrás mellett, a tojásfehérjét 3 percet főzzük.

A megmosott spárga alját levágjuk és a spárga alsó harmadát meghámozzuk. A spárgát vízben, amelybe egy kanálnyi sót és egy kevés sztéviát teszünk, 3 percet főzzük. Ne főzzük teljesen puhára, harapásra legyen ropogós.

A rukkolát, spenótot és a galambbegy salátát vízben lemossuk és a vizet hagyjuk lecsepegni. A zöld levelek keményebb részeit eltávolítjuk.

A póréhagymát megtisztítjuk és karikákra vagy kisebb hasábokra vágjuk.

A salátaleveleket, póréhagymát, spárgát és a tojást a tányérra szétrakjuk, a friss citromlével és olíva olajjal lecsepegtetjük.

Online kalkulátor

Számítsa ki, hogy melyik étrend felelmeg az Ön számára?

Nem

Problémás részek

A legmegfelelőb programot keresem...

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval