Zöldsaláta spárgával és tojással
A saláta javasol a : 1. fázisban, 2. fázisban, 3. fázisban
alapanyagok 1 adag elkészítéséhez
- az 1. fázis esetében 2 tojásfehérje (a 2. és 3. fázis esetében 2 tojás)
- 100 g zöld spárga
- sztévia
- maréknyi rukkola
- maréknyi spenót
- maréknyi galambbegy saláta
- 30g póréhagyma
- citromlé
- olíva olaj
- só
- bors
az étel elkészítésének menete
A tojás elkészíthető vagy buggyantott vagy mint főtt tojás. A buggyantott tojás elkészítési módja a következő – egy lábosba vizet teszünk főni, amelybe egy kanálnyi ecetet teszünk. A tojást tartalmát egy tálba vagy egy merítőkanálba tesszük. A lábasban forrásban lévő vízben, egy kanállal, keverjünk örvényt, s amikor az örvény egy kicsit állandósul, tegye a tojást az örvény közepébe. A tojást 3 percig főzzük, majd a vízből kivesszük. Ugyanilyen módon készítjük el a második tojást is. Amennyiben csak a tojás fehérjét fogja főzni, ekkor a forrásban lévő vízbe öntsön egy kevés ecetet, majd lassú forrás mellett, a tojásfehérjét 3 percet főzzük.
A megmosott spárga alját levágjuk és a spárga alsó harmadát meghámozzuk. A spárgát vízben, amelybe egy kanálnyi sót és egy kevés sztéviát teszünk, 3 percet főzzük. Ne főzzük teljesen puhára, harapásra legyen ropogós.
A rukkolát, spenótot és a galambbegy salátát vízben lemossuk és a vizet hagyjuk lecsepegni. A zöld levelek keményebb részeit eltávolítjuk.
A póréhagymát megtisztítjuk és karikákra vagy kisebb hasábokra vágjuk.
A salátaleveleket, póréhagymát, spárgát és a tojást a tányérra szétrakjuk, a friss citromlével és olíva olajjal lecsepegtetjük.
A legmegfelelőb programot keresem...