Francia fehérje diéta

Zeller saláta



A recept alkalmas 1. fázisban, 2. fázisban, 3. fázisban

Alapanyagok 2 adag elkészítéséhez:

  • 150 g zellergumó
  • 2 szál szárzeller
  • 50 g retek 
  • 2 maréknyi friss saláta (római, spenót vagy más) 
  • 1 kávés kanál dijoni mustár
  • 1 kávés kanál fehérborecet
  • 1 kávés kanál hidegen préselt olaj (legjobb a napraforgó)
  • snidling
  • só 
  • fűszer

A zellert egyforma kockákra szeleteljük és megfőzzük. Ezután leöntjük róla a vizet és hagyjuk kihűlni. A szárzellert és a retket is apró kockákra szeleteljük és összekeverjük. Egy kisebb edényben összekeverjük a dijoni mustárt, olajt, sót és fűszereket. Legjobb a napraforgó olaj semleges íze miatt. Ha nincs hidegen préselt napraforgó olaja használhat más olajat is (olíva, repce). Az így készült mártást rá öntjük a zöldségekre és 2 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt hozzá keverjük a saláta leveleket és az apróra vágott snidlinget. A saláta remek köret az 1. fázisban nugettekhez a 2. fázisban pedig a húsokhoz. 

Online kalkulátor

Számítsa ki diétás programját

férfi

Problémás részek

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval