Zeller saláta
A recept alkalmas 1. fázisban, 2. fázisban, 3. fázisban
Alapanyagok 2 adag elkészítéséhez:
- 150 g zellergumó
- 2 szál szárzeller
- 50 g retek
- 2 maréknyi friss saláta (római, spenót vagy más)
- 1 kávés kanál dijoni mustár
- 1 kávés kanál fehérborecet
- 1 kávés kanál hidegen préselt olaj (legjobb a napraforgó)
- snidling
- só
- fűszer
A zellert egyforma kockákra szeleteljük és megfőzzük. Ezután leöntjük róla a vizet és hagyjuk kihűlni. A szárzellert és a retket is apró kockákra szeleteljük és összekeverjük. Egy kisebb edényben összekeverjük a dijoni mustárt, olajt, sót és fűszereket. Legjobb a napraforgó olaj semleges íze miatt. Ha nincs hidegen préselt napraforgó olaja használhat más olajat is (olíva, repce). Az így készült mártást rá öntjük a zöldségekre és 2 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt hozzá keverjük a saláta leveleket és az apróra vágott snidlinget. A saláta remek köret az 1. fázisban nugettekhez a 2. fázisban pedig a húsokhoz.
A legmegfelelőb programot keresem...