Zeller hasáb
A recept alkalmas az 1. fázisban, 2. fázisban, 3. fázisban
alapanyagok
- zeller
- olíva olaj
- só
- bors
az étel elkészítésének menete
A zellert megközelítőleg 1 x 1 cm hasábokra vágjuk. A felvágott zeller hasábokat vízbe tesszük, hogy ne barnuljon meg. Amint az egész zellert felvágtuk, nedvszívó papírban megszárítjuk és sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A tenyerünkbe olíva olajat öntünk és a zeller hasábokat tenyerünkkel gondosan beolajozzuk. A tepsit betesszük a 220°C –ra előmelegített sütőbe és megközelítőleg 20 – 25 percet süssük, míg a zeller meg nem puhul és nem nyeri el a kívánt színét. Miután a zeller hasábokat kivettük a sütőből megsózzuk és borsozzuk.
Az első fázis folyamán a zeller hasábokat két étkezés közti finomságként vagy mint a Prodietix Nugett köreteként fogyaszthatjuk, a második fázistól a „normális” ételként fogyasztott húshoz köretként tálalhatjuk.
A legmegfelelőb programot keresem...