Francia keto diéta

Valentin napi vacsora: Lazac kapros pestóval és burgonyaszirommal



Hozzávalók 4 adaghoz:

  • lazacfilé (egyenként 150 g) 4 db (az étrend második szakaszában lehetőség van pl. tőkehalfilék használatára)
  • olívaolaj 3 evőkanál
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 citrom díszítéshez
  • egy marék friss kapor
  • tengeri só
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál hámozott mandula (a diéta második fázisában hagyja ki a dióféléket)
  • reszelt parmezán 3 evőkanál
  • 2 kisebb burgonya

Elkészítés:

  • Alaposan tisztítsa meg a burgonyát és vágja vékony szeletekre. Tegyen sütőpapírt egy tepsibe, helyezze rá a szeletelt burgonyát, majd enyhén sózza meg és csepegtesse olívaolajjal.
  • Süssük 210 °C-on, amíg a szeletelt burgonyaszirmoknak nem lesz arany színük.
  • Közben elkészítjük a pestót. A kaprot, két evőkanál olajat, parmezán sajtot, mandulát és fokhagymát egy  keverővel pasztára keverünk, és sóval ízesítjük.
  • Melegítsük fel a tapadásmentes serpenyőt, és csepegtessük meg olajjal. Helyezzük rá a sózott és borsozott lazacfilét, és mindkét oldalon kb. 4 percig sütjük.
  • Tegye a lazacot egy tányérra, csepegtesse meg pestóval, burgonyaszirmokkal és citrommal tálalja.


A diéta során maximum egy adagot fogyaszthat naponta. Ha csak a diéta második fázisában jár, cserélje ki a lazacot tőkehalra, és hagyja ki a mandulát a pestóból, és köretként fogyassza a megengedett zöldségből készült salátát.


Jó étvágyat és gyönyörű Valentin napot!
 

Online kalkulátor

Számítsa ki, hogy melyik étrend felelmeg az Ön számára?

Nem

Problémás részek

A legmegfelelőb programot keresem...

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval