Francia fehérje diéta

Tökpüré



A recept alkalmas az 2. fázisban, 3. fázisban

alapanyagok 1 adag elkészítéséhez

  • 50 g tök pl. Hokkaido (kimagozva)
  • 70 g cukkíni
  • bors
  • szerecsendió
  • olívaolaj

az étel elkészítésének menete

A tököt egyenlő nagyságú darabokra vágjuk és sós vízben megfőzzük vagy sütőben megsüssük. A sült tök íze lágyabb lesz. Amennyiben a sütést válasszuk, a felszeletelt tököt az olívaolajjal kikent tepsire tesszük, amelyet az előre180° C –ra felforrósított sütőbe teszünk és puhára sütünk.  A Hokkaido tököt hámozni nem kell, de a pl. vajtököt sütés előtt inkább hámozzuk meg. A cukkínit meghámozzuk, eltávolítjuk a magokat és sós vízben megfőzzük. Az elkészített tököt és cukkínit tegye mixer edényébe és rúdmixerrel apróra darabolja fel. Ebbe a masszába  keverjen olajat, sót, borsot és egy csipetnyi szerecsendiót.

Online kalkulátor

Számítsa ki diétás programját

férfi

Problémás részek

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval