Tökpüré
A recept alkalmas az 2. fázisban, 3. fázisban
alapanyagok 1 adag elkészítéséhez
- 50 g tök pl. Hokkaido (kimagozva)
- 70 g cukkíni
- só
- bors
- szerecsendió
- olívaolaj
az étel elkészítésének menete
A tököt egyenlő nagyságú darabokra vágjuk és sós vízben megfőzzük vagy sütőben megsüssük. A sült tök íze lágyabb lesz. Amennyiben a sütést válasszuk, a felszeletelt tököt az olívaolajjal kikent tepsire tesszük, amelyet az előre180° C –ra felforrósított sütőbe teszünk és puhára sütünk. A Hokkaido tököt hámozni nem kell, de a pl. vajtököt sütés előtt inkább hámozzuk meg. A cukkínit meghámozzuk, eltávolítjuk a magokat és sós vízben megfőzzük. Az elkészített tököt és cukkínit tegye mixer edényébe és rúdmixerrel apróra darabolja fel. Ebbe a masszába keverjen olajat, sót, borsot és egy csipetnyi szerecsendiót.
A legmegfelelőb programot keresem...