Csípős garnélaleves (Tom Yam)
Hozzávalók (4 adag):
- 12 drb nagy, hámozatlan garnélarák
- 1 ks salotta hagyma (mogyoróhagyma)
- 1 marék friss koriander
- 1 evőkanál mogyoróolaj
- 2 teáskanál chili paszta
- 1,5 l húsleves a megengedett húsból
- 4 drb újhagyma
- 4 szál citromfű
- 150 g portobello gomba
- 3 drb paradicsom
- 15 g chilipaprika
- 4 kaffir lime levél
- 2 evőkanál thai halszósz
- 2 zöldcitrom leve
Elkészítés:
Vágjuk apróra a salotta hagymát és a koriandert. Egy edényben felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a hagymát, a koriandert, a garnélarákot, és addig sütjük, míg a garnélarákok rózsaszínek lesznek. Hozzáadjuk a chili pasztát, a kaffir lime leveleket, a húslevest és 5 percig főzzük.
Az újhagymát valamint a citromfüvet megtisztítjuk, hosszú csíkokra vágjuk. A megmosott, megtisztított portobello gombát felszeleteljük. A paradicsomokat félbevágjuk. A chilipaprikából eltávolítjuk a magokat és apróra vágjuk. Ezeket az alapanyagokat a halszósszal, és a zöldcitrom levével 2 percig főzzük.
Tálaláskor korianderrel díszítjük.
A legmegfelelőb programot keresem...