Az internetkapcsolata megszakadt, kérjük, ellenőrizze az internetkapcsolatát, frissítse az oldalt, és próbálja meg újra a műveletet.
Hiba történt a kérése feldolgozása során, kérjük, frissítse az oldalt, és próbálja meg újra.
tanácsadás

Warfarin

A Warfarin protein diéta mellett is szedhető, de csökkenteni kell a magas és egyben instabil K-vitamin, más néven folsav tartalmú élelmiszerek fogyasztását. Ezek elsősorban a leveles zöldségek és a zöld teák. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen ki kell iktatnia ezeket a zöldségeket az étrendjéből, de stabilan kell fogyasztania őket, azaz minden nap ugyanannyi mennyiséget. Amíg az étrendje ugyanannyi K-vitamint tartalmaz, a szervezete megbirkózik vele. Táplálkozási hiba lenne, ha az egyik héten nagyon nagy mennyiségben fogyasztaná ezeket a zöldségeket, a következő héten pedig egyáltalán nem. Az ideális az olyan élelmiszerek fogyasztása, amelyeknek alacsonyabb és stabil a K-vitamin tartalma.

Példák a K-vitaminban gazdag zöldségfélékre (fogyasszon kevesebbet): káposzta, brokkoli, spenót, karalábé, fehérrépa, fejes saláta (kivéve a jégsalátát, amely K-vitaminban szegény), kelbimbó, cikória, kelkáposzta, karfiol (bár fehér színű, de ugyanabba a családba tartozik, mint a brokkoli).

Példák a K-vitaminban szegény zöldségekre és hüvelyesekre (stabil napi adagokban fogyassza): bab, borsó, sárgarépa, burgonya, zeller, kukorica, uborka, padlizsán, paradicsom, paprika, cukkini, jégsaláta.

Létezik egy újabb véralvadásgátló gyógyszer is, amely más hatóanyagot tartalmaz, mint a Warfarin, a Xarelto, és kevesebb ellenjavallattal rendelkezik.

Nem találta meg a választ? Írjon nekünk!