Az internetkapcsolata megszakadt, kérjük, ellenőrizze az internetkapcsolatát, frissítse az oldalt, és próbálja meg újra a műveletet.
Hiba történt a kérése feldolgozása során, kérjük, frissítse az oldalt, és próbálja meg újra.
tanácsadás

Táplálkozási hiba

Táplálkozási hiba esetén a ketózis lelassul vagy leáll, attól függően, hogy a megengedett étrenden kívül milyen alapanyagokból és milyen mennyiségben fogyasztottunk ételt. Azok a ketonok, amelyeket a szervezet a ketózis során összegyűjtött a zsírkészletéből, tovább metabolizálódnak, és a vizeletben is megjelennek, a kialakult táplálkozási hibával pedig újak minimálisan képződnek, vagy teljesen leáll a termelésük. A táplálkozási hiba után még fél napig metabolitok lehetnek jelen a vizeletben. Emiatt félnapos időközönként célszerű kontroll méréseket végezni diagnosztikai papíron (pl. Ketophan). Ha a kontrollteszt negatív, javasoljuk a ketózis ismételt előidézését egy 2-3 napos 1. fázisú diétával. A fenti időszak eltelte után új vizeletvizsgálattal ellenőrizheti, hogy ismét ketózisban van-e.

Az Ön kérdései

A diétám második fázisában vagyok, és tegnap nem bírtam ki, és megittam egy kis sört. Ez nagy probléma?

A diéta alatt hetente kétszer 150 ml alacsony szénhidráttartalmú sör fogyasztható.

Ha a sör nem volt alacsony szénhidráttartalmú, a ketózis valószínűleg lelassult. A ketózis lassulása vagy megszűnése az italban lévő szénhidrát mennyiségétől, valamint az Ön fizikai paramétereitől és fizikai aktivitásától függ. A fogyasztás után más lesz a lefolyás egy magas férfi esetében (lassulás) és más egy alacsonyabb nő esetében (megszűnés).

A folyamatban lévő ketózis (ketontestek a vizeletben) ellenőrzésére Ketophan tesztpapírokat lehet használni. Negatív teszt esetén javasoljuk, hogy 2-3 napig vezessen be egy 1. fázisú diétát, majd folytassa a diétás programot.

Nem találta meg a választ? Írjon nekünk!