Az internetkapcsolata megszakadt, kérjük, ellenőrizze az internetkapcsolatát, frissítse az oldalt, és próbálja meg újra a műveletet.
Hiba történt a kérése feldolgozása során, kérjük, frissítse az oldalt, és próbálja meg újra.
tanácsadás

Laktóz

Laktóz intoleranciában vagy tehéntejfehérje allergiában szenved? Ezt a két kifejezést nagyon gyakran összekeverik és kombinálják. Emiatt az alábbiakban részletesebb magyarázatot talál.

A laktóz diszacharid, amelyet "tejcukornak“ is neveznek, és nem fehérjéről van szó. A molekula glükózból és galaktózból áll, amelyre a "laktózmentes" termékek esetében lebomlik.

A tehéntej tejfehérjéi közé tartozik a tejsavó (laktózt is tartalmazva) és a kazein, amelyek dominálnak a tehéntejben lévő többi tejfehérjével szemben.

Ha Ön allergiás a tejfehérjére, lehetetlen diétás programot összeállítani, mivel az minden ételünk része.

Laktózra való érzékenység esetén a helyzet egy kicsit kedvezőbb. Olyan termékekben található, amelyek sovány tehéntejet tartalmaznak, így itt minimális mennyiségben van jelen. A gyakorlatban nem találkoztunk olyan ügyféllel, akinek ez a mennyiség komoly komplikációkat okozott volna. Mindazonáltal azt javasoljuk, hogy először próbálja ki az ételeket egy laktóztartalmú Prodietix-étkezés felének elfogyasztásával, és saját tapasztalatai alapján döntse el, hogy folytatja-e a diétás programot.

Nem találta meg a választ? Írjon nekünk!