Az internetkapcsolata megszakadt, kérjük, ellenőrizze az internetkapcsolatát, frissítse az oldalt, és próbálja meg újra a műveletet.
Hiba történt a kérése feldolgozása során, kérjük, frissítse az oldalt, és próbálja meg újra.
tanácsadás

Jojó-effektus és élet a diéta után

A jojó-effektus nem egy különálló jelenség, amely csak egyes diétáknál fordul elő. Amikor a minőségi diéta és sportolás klasszikus módszerével lefogy, és azután, hogy abbahagyja a mozgást és elkezd újra rosszul étkezni, súlya ugyanolyan gyorsan visszatér, mint a Prodietix diéta előtt. A változás a fontos.

A diéta új szokásokra kell hogy tanítsa Önt. Ez a protein diéta hozzáadott értéke. Az új szokások a következők:

1) elsősorban ivási rendszer, amely vízen alapul

2) zöldség fogyasztása (lehetséges a nem engedélyezett is) legalább 300-500 g naponta

3) rendszeres étkezés és kisebb adagok (nem pedig egy nagyobb étkezés egy nap, ráadásul este)

A rendszerességnél azonban fontosabb az étlap tartalma. Vagyis az egy diétás napon elfogyasztott élelmiszerek és tápanyagok összetétele. Általában jó elkerülni:

- fehér kenyér és egyéb búzaliszt és glutén alapú termékek

- édesített limonádé, sör, tömény alkohol

- minőségtelen, alacsony hústartalmú és magas zsírtartalmú kolbász és virsli (egy pillantással látható, és általában az információkat feltüntetik)

- rántott húskészítmények és köretek

- majonézes termékek (szendvicsek és ínyenc saláták)

- sózott extrudált termékek (chips és egyéb sós snack)

A psziché is szerepet játszhat a súlygyarapodásban és a fogyásban. Az embernek tudnia kell kellemessé tenni az életet és élvezni azt. A fenti típusú élelmiszerek egészségtelenek, de nem mérgezőek. Ha időnként "jutalomért" fogyasztja őket, azzal biztosan a súlya nem fog növekedni. Ezért tudomásul kell venni, hogy minden az energiabevitel és az energiafelhasználás közötti egyensúly kérdése. A súlygyarapodás elleni legjobb módszer a sport. Ideális esetben olyan aerob tevékenységek, mint az úszás, gyaloglás (nordic walking), kocogás, kerékpározás, sífutás, evezés, görkorcsolya és még sok más. Az aerob aktivitás égeti a zsírt, erősíti a keringési rendszert, javítja a pszichét és sok más pozitívumot is hoz. Egy óra aerob tevékenység heti háromszor megváltoztatja az életét.

Ha a protein diétával történő fogyás mellett néhány régi szokáson is változtat, amelyek túlsúlyt okoztak, akkor sokáig gond nélkül megtartja súlyát. Egyúttal, amennyiben érdekli Önt, elküldjük a táplálkozási terápia és a WHO szabályaira épülő általános know-how-t, az ún. "Táplálkozási Tanácsadást dióhéjban", a napi energiabeállítással, ill. a tápanyagok mennyiségét az Ön aktuális paramétereihez a diéta után. Része egy heti menü, amely egy racionális étrend összetevőiből és a Prodietix Balance termékekből áll, amelyek célja, hogy ne csak a diéta után tartsák a súlyt.

Nem találta meg a választ? Írjon nekünk!