Az internetkapcsolata megszakadt, kérjük, ellenőrizze az internetkapcsolatát, frissítse az oldalt, és próbálja meg újra a műveletet.
Hiba történt a kérése feldolgozása során, kérjük, frissítse az oldalt, és próbálja meg újra.
tanácsadás

A diéta alkalmatlansága gyermekek és serdülők számára

A diéta csak 18 éves kortól alkalmas. A serdülő szervezet folyamatosan fejlődik, és elegendő mennyiségű, egészségnek megfelelő anyagokat tartalmazó tápanyagra van szüksége, amely megvédi védekezőképességét, és energiát ad a növekedéshez és fejlődéshez. A serdülőkorban a diéta nem fedezi az egészséges fejlődéshez szükséges tápanyagszükségletet és a napi bevitelt, hiszen szénhidrát- és zsírszegény, még akkor sem ha állandó mennyiségű fehérjét és ásványi anyagot tartalmaz. A cél a zsírok ketontestekké alakítása, amire a serdülők szervezete nem reagál túl jól, mert fejlődési folyamatban van.

Megfelelő megoldásnak látjuk a táplálkozási szempontból kiegyensúlyozott, változatos és rendszeres étrendet (komplex szénhidrátok, fehérjék és zsírok), és különösen sok mozgással és sporttevékenységgel. Ha a szervezet jól táplált és elegendő, megfelelő sporttevékenységgel plusz pihenéssel regenerálódik, akkor a zsír és az izmok aránya megváltozik. Vagyis az izomtömeg növekedése és a zsírraktárak csökkenése. Igyekezzen megfelelő referenciával rendelkező táplálkozási szakértőt találni a környéken, aki bioimpedancia módszerrel elvégzi a bemeneti méréseket, és kiegyensúlyozott étrendet állít össze megfelelő sporttevékenységgel.

Nem találta meg a választ? Írjon nekünk!