Francia keto diéta

Tanácsadás

Erdélyi Mónika

a Prodietixel fogy

Kérdése van?

Ne habozzon írni nekünk, örömmel tájékoztatjuk Önt.

Kérdés:

Jó napot, fogyaszthatok a ketogén diéta alatt gabonakávét? Köszönöm.

Válasz:

Pl. az Inka és más alternátívái ezeknek a gabonából és cikória gyökeréből készült "kávéknak" a diéta alatt nem megengedettek. Magas a szénhidrát tartalmuk és veszélyeztetnék a ketózist. Fogyaszthat hagyományos kávét tej és cukor nélkül napi 2 csészével, vagy koffeinmentes kávét (korlátlan mennyiségben). A tehéntej helyett használhat cukormentes mandula- vagy szójatejet.


Kérdés:

Jó napot, kapok a diétához valamilyen használati utasítást vagy útmutatót?

Válasz:

Igen, természetesen. Minden csomaghoz az étrenden kívül érkezik egy útmutató is amely az általános információkat tartalmazza a diétáról és részletesen megmagyarázza az egyes fázisokat, megengedett zöldségeket, hozzávalókat a "hagyományos ételek" elkészítéséhez a 2. és . fázishoz és további fontos információkat. A weboldalunkon, telefonon, e-mailben és Faceboookon is tudunk segíteni.


Kérdés:

Jó napot, az 1. fázisban vagyok, lehet ebédre vagy vacsorára zöldbabot, gombát és ehhez a Prodietix kenyeret enni? Köszönöm

Válasz:

Jó napot, igen ezt a kombinációt biztonságosan hozzáadhatja az étrendhez már az 1. fázistól.


Kérdés:

Jó napot, ma a kávémba stéviát tettem, de nem olvastam el az összetételét és most látom hogy az első helyen van a fruktóz... fél kanalat használtam, most mit tegyek?

Válasz:

Jó napot, fruktóz tartalmú édesítőszerek nem megfelelőek a diéta alatt mivel már kis mennyiségben is megzavarhatnák a ketózist. Természetes stévia más adalékon kívül fogyasztható a diéta alatt. Ha a ketózisát megszakította az édesítő akkor azt tanácsoljuk hogy 2 - 3 napra térjen vissza a diéta 1. fázisába míg újra ketózisba kerül.


Kérdés:

Jó napot, a második fázisban már egész tojást ehetek, vagy csak fehérjét?

Válasz:

Jó napot, hagyományos proteines étkezésként fogyaszthat 2 egész tojást az étrend kiegészítéséhez megengedett 2 tojás fehérje a megengedett zöldségekkel.


Kérdés:

Jó napot, hová tegyem a virslit és a kolbászokat? A hűtőbe?

Válasz:

Jó napot, ha még nem bontotta fel a virslit vagy a kolbászt akkor szobahőmérsékletnél is tárolhatja, felbontás után már hűtőben kel tartani és rövid időn belül elfogyasztani. A terméket felbontás után azonnal lehet fogyasztani vagy esetelg forró vízben vagy serpenyőben egy csepp olajjal meg lehet melegíteni.


Kérdés:

Még egy kérdés : nagyon hiányzik a friss gyümölcs. Most szezon van és ez nagyon egészséges. Hol a helyettesítés? Ezt hogyan lehet megoldani?

Válasz:

Jó napot, a vitaminokat, ásványi anyagokat és rostot a zöldségekből nyeri amely szintén megfelelő forrás. A gyümölcs sajnos egyszerű cukrot, fruktózt tartalmaz, amely hozzájárulhat a zsírnövekedéshez, főleg ha az esti órákban fogyasztja. Ha nagyobb mennyiségben fogyasztana fruktózt a diétás programban akkor megszakítaná a ketózist. A gyümölcs megengedett a 3. fázisban napi 100g mennyiségben kivéve : banán, datolya, füge, cseresznye, meggy, szilva, aszalt vagy kandírozott gyümölcs.


Kérdés:

Jó napot... a kóstoló csomagban kenyeret és pirítóst kaptam, lehet már az 1. fázisban is enni?

Válasz:

Jó napot, minden proteines étel amely a programokban, fázisokban vagy a kóstolókban van fogyasztható bármelyik diétás fázisban, tehát a kenyér és a pirítós is.


Kérdés:

Jó napot, a megengedett zöldségeket a napi 5 főétel között is lehet fogyasztani?

Válasz:

Jó napot, a megengedett zöldségeket az étkezések között és a proteines ételekhez köretként is lehet fogyasztani. Naponta 0,5 - 1kg zöldség fogyasztását ajánljuk.


Kérdés:

Jó napot, lehet céklát enni a diéta alatt?

Válasz:

Jó napot, céklát a 3. fázis felétől lehet fogyasztani mint megengedett zöldség. További kérdések esetén keressen bátran.


Online kalkulátor

Számítsa ki, hogy melyik étrend felelmeg az Ön számára?

Nem

Problémás részek

A legmegfelelőb programot keresem...

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval