Szendvics zelleres kenővel
A recept alkalmas az 1., 2., 3. fázisra
Hozzávalók 1 adagra:
- egy adag Prodietix fehérjetartalmú kenyér (3 szelet) vagy többmagvas kenyér
- 150 g főtt zeller
- só
- bors
- egy marék finomra vágott petrezselyem
- 1 teáskanál dijoni mustár (cukrozatlan)
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- a 3. fázistól két evőkanál alacsony zsírtartalmú túrót adhat hozzá
- jégsaláta
- uborka
- retek
Elkészítés
Hámozzon meg egy zellert, mossa meg és vágja kockákra. Hagyja puhára főni, majd mixerezze pürévé. Fűszerezzük a pürésített zellert sóval és borssal, adjunk hozzá petrezselymet (vagy egy másik fűszernövényt kedvünkre), egy teáskanál mustárt, olívaolajat és citromlevet. Mindent alaposan összekeverünk, és kenyérre kenjük.
Helyezzen egy jégsaláta levelet, vékonyra szeletelt uborkát és retket egy kikent szeletre. Helyezzen egy újabb szelet kenyeret az így elkészített kenyérre, kenje meg ismét kenővel és tegyen rá zöldséget. Így rétegezzük egy teljes adag kenyeret (3 szelet). Az elkészített szendvicset könnyű vacsoraként fogyaszthatja.
Tippünk: A 3. fázistól kezdve túrót adhat a kenőhöz lágyítás céljából. A 2. fázistól kezdve más zöldségeket is használhat az engedélyezett zöldségek listájából.
A legmegfelelőb programot keresem...