Szegedi káposzta pulykából
A recept alkalmas az 2. fázisban, 3. fázisban
hozzávalók 4 adag elkészítésére
- 600 g sovány pulykahús
- 500 g savanyű káposzta
- 2 kanálnyi szárított vöröshagyma
- 2 kanálnyi hidegen sajtolt napraforgó olaj
- 2 babérlevél
- köménymag
- 2 kanálnyi őrölt csemegepaprika
- szárított fokhagyma
- só
- bors
- 1 l víz
az étel elkészítésének menete
A húst egyforma nagyságú hosszúkás nudli csíkokra, vágjuk. Egy fazékban felforósítjuk az olajat és megpirítjuk rajta a hagymát, ezután hozzáadjuk a húst. A húsdarabkák mindegyik oldalát megpirítjuk, ezután sózzuk, borsozzuk és egy kevés szárított fokhagymát, köménymagot és őrölt csemegepaprikát adunk hozzá. (Vigyázzunk arra, hogy a paprikát sokáig ne pirítsuk, mert íze keserűvé válik.) Alaposan összekeverjük és annyi vizet öntünk rá, hogy a húsdarabkák a vízben majdnem teljesen elbukjanak. A jobb ízhatás elérése miatt adjunk hozzá 2 babérlevelet. A fazekat fedővel lefedjük és 10 percen keresztül hagyjuk párolni.
A 10 perc elteltével hozzáadjuk az összevágott és levétől lecsöpögtetetett savanyított káposztát. Vigyázat, ellenőrizzük a káposzta csomagolásán, hogy cukor hozzáadása nélkül savanyították. A káposztát a hússal együtt még további 15 -20 percig pároljuk vagy addig, míg a hús teljesen meg nem puhul.
Az így elkészített szegedi káposztát a diétázás 2. fázisában például cukkínis nudlival tálalhatjuk, a diétázás 3. fázisában pedig szénhidrátot tartalmazó köretet is adhatunk hozzá (2 kanálnyi burgonyát vagy rizst).
Amennyiben az ételt egész család részére főzi, az elkészült ételből tegyen félre magának, a többibe pedig keverjen egy kis tejfölt.
A legmegfelelőb programot keresem...