Francia fehérje diéta

Szegedi káposzta pulykából



A recept alkalmas az 2. fázisban, 3. fázisban

hozzávalók 4 adag elkészítésére

  • 600 g sovány pulykahús
  • 500 g savanyű káposzta
  • 2 kanálnyi szárított vöröshagyma
  • 2 kanálnyi hidegen sajtolt napraforgó olaj
  • 2 babérlevél
  • köménymag
  • 2 kanálnyi őrölt csemegepaprika
  • szárított fokhagyma
  • bors
  • 1 l víz

az étel elkészítésének menete

A húst egyforma nagyságú hosszúkás nudli csíkokra, vágjuk. Egy fazékban felforósítjuk az olajat és megpirítjuk rajta a hagymát, ezután hozzáadjuk a húst. A húsdarabkák mindegyik oldalát megpirítjuk, ezután sózzuk, borsozzuk és egy kevés szárított fokhagymát, köménymagot és őrölt csemegepaprikát adunk hozzá. (Vigyázzunk arra, hogy a paprikát sokáig ne pirítsuk, mert  íze keserűvé válik.) Alaposan összekeverjük és annyi vizet öntünk rá, hogy a húsdarabkák  a vízben majdnem teljesen elbukjanak. A jobb ízhatás elérése miatt adjunk hozzá 2 babérlevelet. A fazekat fedővel lefedjük és 10 percen keresztül hagyjuk párolni.

A 10 perc elteltével hozzáadjuk az összevágott és levétől lecsöpögtetetett savanyított káposztát. Vigyázat, ellenőrizzük a káposzta csomagolásán, hogy cukor hozzáadása nélkül savanyították.  A káposztát a hússal együtt még további 15 -20 percig pároljuk vagy addig, míg a hús teljesen meg nem puhul.

Az így elkészített szegedi káposztát a diétázás 2. fázisában például cukkínis nudlival tálalhatjuk, a diétázás 3. fázisában pedig szénhidrátot tartalmazó köretet is adhatunk hozzá (2 kanálnyi burgonyát vagy rizst).

Amennyiben az ételt egész család részére főzi, az elkészült ételből tegyen félre magának, a többibe pedig keverjen egy kis tejfölt.

Online kalkulátor

Számítsa ki diétás programját

férfi

Problémás részek

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval