Sült tök
A recept alkalmas az 2. fázisban, 3. fázisban
alapanyagok
- hokkaido tök (napi 50 g elfogyasztását ajánljuk)
- kakukkfű vagy rozmaring
- egy kanál olívaolaj
- só
- bors
az étel elkészítésének menete
Először a dinnyét mossa le, majd szeletelje és távolítsa el a magokat. A hokkaido tököt nem kell lehámozni, sütés közben a héja megpuhul.
A felszeletelt tökdarabokat olívaolajjal bekenjük és a sütőpapírral lefedett sütőtepsire tesszük. A tököt, tetszés szerint fűszerezzük, erre leginkább a friss tömjén vagy a rozmaring alkalmas, de más fűszert is kipróbálhat. Még egy kicsit sózza és borsozza meg.
A sütőtepsit a tökszeletekkel helyezze a 180° C fokra előmelegített sütőbe és a tökök megpuhulásáig (kb. 20 – 30 percet) süsse.
Ezt az ételt tálalhatja köretként a „normális” proteines ételekhez is.
A legmegfelelőb programot keresem...