Sült karfiol
Recept fogyasztható az 1. 2. és, 3. fázisban
hozzávalók 2 adaghoz
- 1 db karfion
- 2 kanál szárított hagyma
- 2 kanál szárított foghagyma
- 2 kanál hidegen sajtolt olíva olaj
- só
- 1/2 kanál őrölt köménymag
- 1/2 kanál őrölt füstölt paprika
- ½ citrom leve
- maroknyi sima fejű petrezselyem
elkészítési utasítás
A karfiolt megmossuk és szét szedjük apróbb darabokra.
Egy tálban összekeverjük a fűszereket az olíva olajjal.
Sütőpapírral béllet tepsire rá tesszük a karfiol darabokat és hozzá adjuk a fűszereket az olíva olajjal.
Előmelegített sütőben 200-200˚C kb. 15 percig sütjük. Ezután megfordítjuk a karfiolt és még 10 percig süssük, úgy hogy minden oldalán aranybarna legyen.
Tálaljuk citromlével, és apróra vágott petrezselyemmel.
Fogyasztható a proteines ételek között, vagy köretként a normál ételekhez a 2. és 3. fázisban.
A legmegfelelőb programot keresem...