Spenótos omlett
Az omlettet fogyaszthatják: 1. fázisban, 2. fázisban, 3. fázisban
alapanyagok 1 adag elkészítéséhez
- 1 adag Prodietix - Omlett szalonna ízű vagy Omlett sajt ízű
- 2 maroknyi friss spenót (használható a fagyasztott is – vigázat ne legyen spenót püré)
- só
- bors
az étel elkészítésének menete
A spenótot hideg vízben megmossuk és egy tálba tesszük. Forró vízzel leforrázzuk és egy kis ideig hagyjuk a vízben. Néhány perc elteltével a vizet leöntjük és a spenótot összevágjuk. Amennyiben fagyasztott spenótot használunk fel, hagyjuk teljesen kiolvadni és a a fölösleges vizet leöntjük róla. A spenótot egy tálba vagy mély tányérba tesszük, egy kicsit megsózzuk, borsozzuk és ráöntjük a már elkészített omlett keveréket. Ezt az egész keveréket hagyjuk kb. 1 percet pihenni, majd ezt követően a mikrosütő legmagasabb hőfokán 2 percet melegítjük. Választhatja a sütőtepsiben történő elkészítési módot is, ebben az esetben a keveréket beleöntjük a olajjal kikent, felforrósított tepsibe és közepes lángon addig süsse, míg a keverék meg nem szilárdul.
A legmegfelelőb programot keresem...