Spenótos kalács cottage sajtal
A recept a 3. fázistól fogyasztható
Alapanyagok 2 adag elkészítéséhez
- 2 egész tojás
- 1 tojásfehérje
- 350g friss spenót
- 50g zsírszegény túró
- 100g cottage sajt
- 1 kanál szárított hagyma
- só
- bors
Elsőként melegítsük elő a sutót 180 fokra.
A spenótot megpároljuk és leöntjük róla a pároláskor keletkezett vizet. Ezután hagyjuk kihűlni.
Egy tálban összekeverjük a túrót, cottage sajtot, tojást, szárított hagymát, sót és borsot és hozzá adjuk a kihűlt spenótot. Az így keletkezett masszát egy sütő edénybe önjük amit kikenünk egy kis olíva olajjal. Letakarás nélkül sütjük 50-55 percig, amíg aranybarna nem lesz. Muffin formában is süthető.
Zöldség salátával tálaljuk kínai kelkáposztából.
A legmegfelelőb programot keresem...