Francia fehérje diéta

Ratatouille



A recept alkalmas az 2. fázisban, 3. fázisban

alapanyagok 1 adag elkészítéséhez

  • 1 paradicsom
  • 1 paprika (sárga vagy piros)
  • 50 - 100 g cukkíni
  • 50 - 100 g padlizsán
  • 2 kanálnyi olíva olaj
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • csipetnyi szárított fokhagyma
  • bors

az étel elkészítésének menete

Ezen recept szerint elkészített étel lényege abban rejlik, hogy a fokozatosan egymás után sütött összetevők az étel elkészültekor egyformán legyenek elkészítve. A fő alapanyagok tömegének egyformának kell lenniük, tehát a súlyukat a felhasznált paradicsom, illetve a paprika súlyához kell igazítani.

A paradicsomot, paprikát, padlizsánt  és a cukkínit megközelítőleg egyforma nagyságú kockákra vágjuk.  A nem tapadós felszínű, felforrósított tepsire öntsünk egy kanálnyi olíva olajat, majd először a padlizsánt  sütjük meg,  mivel ennek az állaga kissé eltér a többi zöldség  szerkezetétől. A tepsit egy rövid időre fedje le és a benne lévő zöldséget egy kicsit párolja meg. Mikor ez megvan, vegye ki a tepsiből és egy tálba tegye félre. A tepsibe tegyen még olajat és a paprikát süsse meg, majd tegye a padlizsánhoz. Ugyanezt tegye a cukkínival is. Utolsóként a  tepsibe a paradicsomot tesszük (a felszeletelése előtte forró vízbe tehetjük és meghámozhatjuk). A paradicsomot pároljuk és szárított fokhagymával ízesítjük. Végezetül az elkészített paradicsomot is a tálba tesszük és hozzáadjuk a feldarabolt rozmaringot, kakukkfüvet, sót és borsot. Ezt mind együtt felmelegítjük és máris tálaljuk.

Online kalkulátor

Számítsa ki, hogy melyik étrend felelmeg az Ön számára?

Nem

Problémás részek

A legmegfelelőb programot keresem...

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval