Francia keto diéta

Ratatouille



A recept alkalmas az 2. fázisban, 3. fázisban

alapanyagok 1 adag elkészítéséhez

  • 1 paradicsom
  • 1 paprika (sárga vagy piros)
  • 50 - 100 g cukkíni
  • 50 - 100 g padlizsán
  • 2 kanálnyi olíva olaj
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • csipetnyi szárított fokhagyma
  • bors

az étel elkészítésének menete

Ezen recept szerint elkészített étel lényege abban rejlik, hogy a fokozatosan egymás után sütött összetevők az étel elkészültekor egyformán legyenek elkészítve. A fő alapanyagok tömegének egyformának kell lenniük, tehát a súlyukat a felhasznált paradicsom, illetve a paprika súlyához kell igazítani.

A paradicsomot, paprikát, padlizsánt  és a cukkínit megközelítőleg egyforma nagyságú kockákra vágjuk.  A nem tapadós felszínű, felforrósított tepsire öntsünk egy kanálnyi olíva olajat, majd először a padlizsánt  sütjük meg,  mivel ennek az állaga kissé eltér a többi zöldség  szerkezetétől. A tepsit egy rövid időre fedje le és a benne lévő zöldséget egy kicsit párolja meg. Mikor ez megvan, vegye ki a tepsiből és egy tálba tegye félre. A tepsibe tegyen még olajat és a paprikát süsse meg, majd tegye a padlizsánhoz. Ugyanezt tegye a cukkínival is. Utolsóként a  tepsibe a paradicsomot tesszük (a felszeletelése előtte forró vízbe tehetjük és meghámozhatjuk). A paradicsomot pároljuk és szárított fokhagymával ízesítjük. Végezetül az elkészített paradicsomot is a tálba tesszük és hozzáadjuk a feldarabolt rozmaringot, kakukkfüvet, sót és borsot. Ezt mind együtt felmelegítjük és máris tálaljuk.

Online kalkulátor

Számítsa ki, hogy melyik étrend felelmeg az Ön számára?

Számolja ki, mennyit fogyhat és versenyezzen összesen 1,3 millió Ft értékű nyereményekért!

Szeretne többet tudni? Tekintse meg a versenyszabályzatot.

Nem

Problémás részek

A legmegfelelőb programot keresem...

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval