Francia fehérje diéta

Pulyka- és marhahúsból készült fasírt



A recept alkalmas az 2. fázisban, 3. fázisban

alapanyagok  4 adag elkészítésére

  • 200 g marhahús, farhát vagy hátszíné
  • 250 g pulykahús
  • 1 tojás
  • 100 g póréhagyma
  • 100 g cukkíni
  • kakukkfű (majoránna)
  • 1/2 kanálnyi szárított fokhagyma
  • 2 kanálnyi dijoni mustár
  • bors
  • olívaolaj

az étel elkészítésének menete

A húsról eltávolítjuk a hártyát és az esetlegesen rajta maradt bőrt és ledaráljuk. Amennyiben a húst otthon darálja le, a marhahúst apróbbra darálja mint a pulykahúst. A póréhagymát kis kockákra vágjuk. A cukkínit, a szár és a magok eltávolítás után,  apróra reszeljük. A zöldségeket és a húst egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojást, kakukkfüvet vagy a majoránnát (a szárítottból kb. 1,5-2 kanálnyit), a szárított fokhagymát, 1 kanálnyi dijoni mustárt, sót és borsot. Ezt mind kézzel alaposan összegyúrjuk, és végezetül az egész masszán néhányszor a tálba ejtjük – ezzel a masszából kinyomódik a felesleges levegő, amelynek következtében a fasírozott jobban összeáll.

A sütőt 180° C –ra előmelegítjük. Rátesszük a kizsírozott tepsire, henger alakúra formáljuk és a felületét egy kanálnyi dijoni mustárral kenjük be. A fasírozottat betesszük a sütőbe és kb. 1 – 1,5 órát süssük, míg a felülete aranyszínű nem lesz.

A fasírozott elkészültét követően megmérjük az egész henger súlyát, és egy adagként ¼ -ét tálaljuk. Lehet, hogy Ön szerint, ahhoz, hogy jólakott legyen, elég lenne kisebb  adag elfogyasztása, de az adagot ne változtassa. Fontos, hogy a szervezete annyi fehérjét kapjon, amennyire ténylegesen szüksége van.

Köretként savanyított káposztát vagy még például  zeller hasábburgonyát fogyaszthat.

Online kalkulátor

Számítsa ki diétás programját

férfi

Problémás részek

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval