Proteines sütemény
A Recept a 3. fázistól fogyasztható
Hozzávalók 3 adaghoz
TÉSZTA:
- 4 tojásfehérje
- stéviea ízlés szerint
- 40 g kakaó
- csipet só
KRÉM:
- 250 g zsírszegény túró
- stéviea ízlés szerint
elkészítési utasítás
Egy nagyobb tálban a tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A tojáshabhoz hozzá adjuk a steviát és a kakaót.
A keveréket kiöntsük egy sütőpapírral bélelt tepsire és 160°C 15 percig süssük.
Amíg a tészta sül, összekeverjük a túrót a stéviával és az így készült krémet a hűtőbe tesszük.
A megsült tésztát kivesszük a sütőből és hagyjuk kihülni. Ezután megfordítjuk és óvatosan eltávolítjuk róla a sütőpapírt és félbe vágjuk.
A tészta egyik felét megkenjük a túrós krémmel és letakarjuk a tészta másik felével.
Az így készült kalácsot kisebb darabokra vágjuk és hűtőben tároljuk. Hidegen tálaljuk.
A legmegfelelőb programot keresem...