Proteines „Mug Cake“
Recept megfelelő a diéta 1. fázisában, 2. fázisában, 3. fázisában
hozzávalók 1 adaghoz
- 1 ks Prodietix zabkása bármilyen ízesítésű
- 1 ks tojásfehérje
- ½ kanál szódabikarbóna vagy sütőpor
- ½ kanál Prodietix Psyllium
- víz
- menta díszítéshez
elkészítési utasítás
A Prodietix zabkását egy bögrébe öntsük, amelyben a "bögrés sütit" el fogjuk készíteni.
Hozzá öntünk 80 - 90 ml hideg vizet és összekeverjük, úgy hogy a tasak tartalma a vízzel összeálljon és egy sűrűbb masszát kapjunk. 1 percig pihenni hagyjuk.
Hozzá adjuk a tojásfehérjét, fél kanál psylliumot és fél kanál szódabikarbónát vagy sütőport.
Jól összekeverjük és pihenni hagyjuk két percig, hogy elegendően sűrű legyen.
A mikrohullámúsütőt közepes teljesítményre állítjuk és 2-4 percig "sütjük".
Ha már nem tapad a kalács felülete akkor elkészült.
A diéta 3. fázisától díszítheti pl. 100g megengedett gyümölccsel vagy mogyoróval.
A legmegfelelőb programot keresem...