Az internetkapcsolata megszakadt, kérjük, ellenőrizze az internetkapcsolatát, frissítse az oldalt, és próbálja meg újra a műveletet.
Hiba történt a kérése feldolgozása során, kérjük, frissítse az oldalt, és próbálja meg újra.

Prodietix Kaliper

Termékkód: 11120068
Kaliper, vagy más néven testzsírmérő. A testzsír százalékmérésére szolgál.
check iconKészleten > 5 darab
Ár:
1,310 Ft

Mi az a kaliper és mire használjuk? 

 

A testzsír gyakran összefügg a szív-érrendszeri betegségekkel, vérnyomással, koleszterin szinttel, cukorbetegséggel, infarktussal és rákos megbetegedésekkel. Fontos viszont tudni hogy milyen testzsírról beszélünk. A gerinc, szív és létfontosságú szervek körüli zsírt “viscerális vagy zsigeri” zsírnak nevezzük és bizonyos mértékben szükséges a szervezet megfelelő működéséhez. Mivel a zsír legnagyobb mennyiségben közvetlen a bőr alatt található a kaliperes mérés nagyon praktikus és hatékony.

A kalipernek köszönhetően pontosan meg lehet mérni a test zsírszázalékát akár otthon is. Akár egyedül, akár segítséggel szeretné a kalipert használni, tanulmányozza át a használati utasítást.
 

 

Használati útmutató 


1 lépés

A testzsírt deréknál mérjük, körülbelül 3 cm a jobb csípőcsont felett, ezután a comb belső részén és a tricepsz középső részen (ahogy a fenti fényképek mutatják).

2 lépés

A merést álva végezzük. A bal mutatóujjal és hüvelykujjal összecsípjük a bőrt és a kaliperbe helyezzük. A kaipernek 45° szögben kellene lennie a mért testrészhez. 


3 lépés


Lenyomjuk a “Press” részét a kalipernek, és leolvassuk a milimétereket, amelyeket a kaliper mutat.
A teljes folyamatot 3 helyen ismételjük. Az így kapott adatokat a táblázathoz hasonlítjuk. Az oszlopok a milimétereket mutatják a sorok pedig az életkort ahol a két találkozik onnan leolvassuk a testzsír százalékát.

 

Tanácsok a méréshez:

• A zsírt mindig a test jobb részén mérje 

• Ne mérjen sérült, beteg bőrön 

• Száraz és tiszta bőrön mérje

• Ne mérje fizikai aktivitás után

• Mindig ugyanazzal a kaliperel mérje és a körülbelül egyforma időben

•  Ne mérje menstruáció alatt, ha sokat ingadozik a testsúlya

Táplálkozási összetétel 100 g-ra és adagra
Product weight
25 g