Pad thai
Hozzávalók:
(2 adag)
- 1 csomag shirataki
- 120 g garnélarák
- újhagyma
- 1/2 póréhagyma
- 100 g mungo csíra
- 2 kanál napraforgó olaj
- 2 db tojás
- 1 kanál sz omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky Squid
- 1 stroužek česneku
- 6 lžic mrkve
- 1/4 lime leve
- 1 kanál zúzott földimogyoró (nem pörkölt, nem sózott)
Elkészítési utasítás:
Először vágja szét a tésztacsomagot. Öntse le a levét, és öblítse le forró vízzel. Az apróra vágott földimogyorót serpenyőben pirítsa meg és tegye félre. Vágja apróra a fokhagymát, és az újhagymát. A sárgarépát és a póréhagymát is vágja vékony csíkokra. A húst is vágja vékony csíkokra.
Melegítse fel az olajat a wok-ban. Adja hozzá a garnélarákot, és kb. 3 percig süsse, aztán adja hozzá a fokhagymát és a tojást. Ezután adja hozzá a tésztát és zöldségeket. Ízesítse a keveréket szója- és halmártással. Végül adja hozzá az apróra vágott újhagymát és a mungo csírát.
Pörkölt földimogyoróval és lime-al tálaljuk. Hozzáadhat szárított chilipaprikát (maximálisan megengedett mennyiség napi 1/2 teáskanál).
A legmegfelelőb programot keresem...