Francia keto diéta

Működnek a fogyókúrás gyógyszerek?

Varázstabletta, amellyel lefogyhat? A súlycsökkentő gyógyszerek rövid távú eredményeket hozhatnak, de hosszú távon több kárt okozhatnak, mint hasznot. Ezért utolsó lehetőségként kell rá tekintenünk, és használatukat konzultálni kell egy szakemberrel (obezitológus), amennyiben fogyni akar. Az egyetlen fenntartható mód, hogyan lehet a felesleges kilókat hosszútávon leadni, az életmódunk megváltoztatásán múlik. Ha egészséges étkezési szokásokat alakít ki, testmozgást végez és gondoskodik mentális egészségéről, ennek eredményeként hosszútávon fitt érzetet és megfelelő testsúlyát élvezheti. Tehát mi az igazság a fogyókúrás gyógyszerekről?

A súlycsökkentő termékek általában két kategóriába sorolhatók - vény nélkül kapható kiegészítők és vényköteles gyógyszerek. A vény nélkül kapható súlycsökkentő gyógyszerek általában növények és gyógynövények kivonatait tartalmazzák, amelyek hozzájárulhatnak a fogyás folyamatához. A fogyókúrás gyógynövények általában serkentik a szervezetet, jóllakottság érzetét keltik és elnyomják az éhségérzetet, de önmagukban nem segítenek a hatékony fogyásban. Ezek a gyógynövények nem alkalmasak a keto étrendben történő alkalmazásra, mivel lassíthatják a súlycsökkenést, és így befolyásolhatják a fogyás folyamatát.

A második csoport a vényköteles gyógyszerek, amelyeket az orvosoknak csak végső esetben vagy extrém helyzetekben kellene felírniuk, mert használatuk számos kockázattal jár. Ezeknek a gyógyszereknek más a hatáskörük, a gyógyszerek egy csoportja csökkentheti az éhségérzetet, egy másik csoport pedig elnyomhatja az étkezés örömével járó érzéseket. Bár ezek a gyógyszerek fogyást okoznak, ezt viszont éhezéssel segítik - ezeknek a gyógyszereknek az egyik csoportját "anorectics" néven is ismerik. Hosszan tartó éhezés során a test nem kap elegendő táplálékot a test megfelelő működéséhez, a fontos izomtömeg is elvész, és általában ez a fogyás folyamata nem kedvező az ember számára. Az orvosok hosszú ideig nem javasolják a fogyókúrás gyógyszerek szedését, magukban hordozzák a függőség kockázatát. A már említett gyógyszerek hosszú távú használatának számos negatív mellékhatása lehet, pld. az öröm és az életkedv teljes elnyomása, vagy éppen ellenkezőleg, az energia, az erő és a nagy teljesítmény érzése, mint a fentermin esetében , amely farmakológiailag hasonló az amfetaminhoz. Egyéb mellékhatások közé tartozik az álmatlanság, és extrém esetekben azon emberek, akik ezeket a fogyókúrás gyógyszereket szedték, mérgező (amfetamin) pszichózist tapasztaltak. Ezen hatások nagy kockázata miatt a fogyókúrás gyógyszerek nem ajánlottak antidepresszánsokkal együtt szedni. A gyógyszer szedésének abbahagyása után gyakran jo-jo effeketus és elvonási tünetek jelentkezhetnek.

Mi a teendő, ha valóban fogyni akar, de nem tudja, hogyan kezdje? A hatékony fogyáshoz az orvosok olyan keto étrendet javasolnak, amelyben nem éhezik, az étrendben lévő optimális fehérjemennyiségnek köszönhetően a fogyás során nem az izomtömeg csökken, hanem csak a zsírok, és a jo-jo hatás kockázata minimális a normál étrendhez való visszatérés után. Ezenkívül a keto diéta során megtanul rendszeresen enni mérsékelt adagokban, és javítja az ivási rendszert. Emellett elérhetők lesznek táplálkozási tanácsadóink, akikkel konzultálhat a diéta menetével kapcsolatban.

Olvasson a fogyókúrás teákról és gyógynövényekről

Online kalkulátor

Számítsa ki, hogy melyik étrend felelmeg az Ön számára?

Számolja ki, mennyit fogyhat és versenyezzen összesen 1,3 millió Ft értékű nyereményekért!

Szeretne többet tudni? Tekintse meg a versenyszabályzatot.

Nem

Problémás részek

A legmegfelelőb programot keresem...

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval