Francia fehérje diéta

Marha steak vajbabbal



A recept alkalmas az 2. fázisban, 3. fázisban

alapanyagok 1 adag elkészítéséhez

  • 100 g sovány marhahús a steak elkészítéséhez  (hátszín vagy comb)
  • 1 kanálnyi hidegen sajtolt napraforgó vagy olíva olaj
  • bors
  • 150 g zöld vajbab (fagyasztott is lehet)

az étel elkészítésének menete

A húsról távolítsa el az összes ínt, illetve a rajta maradt zsírt. Sózza, borsozza meg és az olajjal dörzsölje be. Tegye a hűtőbe és hagyja ott pihenni – ideális ha egész estére tesszük be, de legalább 2 óra hosszan hagyjuk ott. A húst elkészítése előtt fél órával vegye ki a hűtőből, az elkészítésekor szoba-hőmérsékletűnek kellene lenni. Gyors tűzön, már a rozmaring nélkül, süsse meg a kissé beolajozott sütőtepsin. A hús sütésének mértéke függ hús hőmérsékletétől a sütés előtt és a hússzelet vastagságától. Az 1,5 cm vastagságú, közepesen átsütött steak elkészítése esetében a hús mindkét oldalán kb. 2 percet süsse. A steak  kívánt megsütését követően vegye  ki a tepsiből és néhány percet hagyja pihenni..

Amennyiben friss vajbabot fogunk elkészíteni először távolítsuk el a keményebb széleit. Amennyiben ezt elvégeztük vagy fagyasztott vajbabot fogunk használni, beletesszük a lábasba, amelyben a víz forr és ott 3 -5 percet főzzük. Ezt követően a vajbabról a forró vizet leöntjük és folyó víz alatt hirtelen lehűtjük. A vizet hagyjuk róla lecsöpögni. A vajbabot közvetlen a tálalása előtt már csak egy kicsit, egy kanálnyi olíva olajon, megdinszteljük és megsózzuk, borsozzuk.

A 3. fázisban ajánljuk az ételt körettel kiegészíteni – például két darab főt burgonyával.

Online kalkulátor

Számítsa ki diétás programját

férfi

Problémás részek

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval