Francia fehérje diéta

Lencsesaláta zöldséggel és Cottage sajttal



A recept alkalmas az 3. fázisban

alapanyagok 1 adag elkészítéséhez

  • 150 g cottage sajt
  • 2 kanálnyi vöröslencse
  • 1 szár szárzeller
  • 1/2 kisebb cukkíni
  • 1 paradicsom
  • 1 kanálnyi olíva olaj
  • római kömény
  • bors
  • 1 maroknyi friss koriander

az étel elkészítésének menete

A lencsét mártsa vízbe és legalább egy óra hosszat áztassa. A hüvelyeseket főzés előtt jó beáztatni. Az áztatás után a vizet öntsük le róla, majd tiszta vizet engedjünk rá és ebben főzzük. Így több purinos anyagtól szabadítjuk meg és kevésbé fog felfújni.

A lencsét közepes erősségű tűzön, a megpuhulásáig, vagy 10 percig  egy csipetnyi római köménnyel együtt főzze.

Míg a lencse fő, készítse elő a zöldséget. A paradicsom héját, a felső részén, keresztben vágja be, majd tegye forró vízbe. Egy kis idő elteltével a vízből kivesszük és lehámozzuk. Az összes zöldséget apró kockákra vágjuk és egy csepp olajon dinszteljük. A serpenyőbe először  a cukkínit, majd a szárzellert, és végül a paradicsomot tesszük. A zöldség ne legyen túlzottan puha, inkább egy kissé ropogós. A tűzhelyről történő levétel után sózzuk és borsozzuk.

Végezetül a langyos lencsét és az elkészített zöldségeket egy tálba tesszük, majd alaposan összekeverjük és a feldarabolt koriandert is hozzáadjuk. Ha szeretnénk, egy csipetnyi szétmorzsolt római köményt is adhatunk hozzá.

Cottage sajttal és egy cseppnyi friss olíva olajjal tálaljuk.

JAVASLAT: Amennyiben nem kedveli az orientális konyhát, próbálja meg az ízesítésre balzamico ecetet és a bazsalikom párosítását.

Online kalkulátor

Számítsa ki diétás programját

férfi

Problémás részek

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval