Könnyű zeller saláta
Recept megfelelő : 1. fázis, 2. fázis, 3. fázis
hozzávalók 2 adaghoz
- 300 g zeller
- 1 kisebb római saláta (vagy jégsaláta)
- 1 kanál citromlé
- 1 kanál dijoni mustár (neslazené)
- maroknyi sima fejű petrezselyem
- só
- bors
elkészítési utasitás
Öblítse le a zeller és vágja le az alsó fás végét és a legvékonyabb felső részeket is - ezek keserűek lehetnek. Húzza a felső bőrt a zeller végeinek vágásakor kiálló szálakkal. Jobb a nagyobb, vastagabb zeller, mert a szálakat alaposan el kell távolítani. Tisztítás után a zeller vágja apró darabokra.
Mossa meg a római (vagy jég) salátát, szárítsa meg és vágja össze apró darabokra.
Az öntethez keverjük össze a mustárt, apróra vágott petrezselymet és citromlevet.
Ízlés szerint adjuk hozzá sót és borsot és keverjük össze a zeller salátával.
A proteines ételekhez köretként vagy magában az étkezések között fogyaszthatja.
A legmegfelelőb programot keresem...