Az internetkapcsolata megszakadt, kérjük, ellenőrizze az internetkapcsolatát, frissítse az oldalt, és próbálja meg újra a műveletet.
Hiba történt a kérése feldolgozása során, kérjük, frissítse az oldalt, és próbálja meg újra.

Mi a ketózis

A ketózis kifejezést több mint 50 évvel ezelőtt a Harvard professzora, orvos és nemzetközileg elismert táplálkozási és elhízási szakértő, George L. Blackburn, MD, PhD határozta meg először.

A ketózis egy természetes élettani állapot. Ez szervezetünk intelligens alkalmazkodása abban az esetben, ha az étrendben nincs elegendő szénhidrát. Így élték túl őseink a szűkös téli évszakokat. Őseinkkel ellentétben mi bőségben élünk, és ez paradox módon gyakran alultápláltsághoz és elhízáshoz vezet. A ketózis azonban könnyen előidézhető, az elhízás és az alultápláltság pedig könnyen kezelhető.

A ketózis minimális szénhidrátbevitel mellett következik be. A szervezet minden energiát a zsírraktárakból nyer. Abban a pillanatban, amikor még az optimális fehérjebevitelt is fenntartja, a szervezet saját maga termel ketontesteket (ketonokat) energiaforrásként. Az izomtömeg nem csökken, és a szervezet feldolgozza a bőr alatti és zsigeri zsírt, amely körülveszi a létfontosságú szerveket, és a legnagyobb veszélyt jelenti az egészségünkre.

A ketózisban a szervezet természetes módon csökkenti a koleszterin- és inzulintermelést. Ez egy olyan hormon, amelyet a hasnyálmirigy bocsát ki, amely általában lebontja a cukrokat, és kiváltja az édesség utáni sóvárgást. A ketózis alatt nem kellene éhesnek éreznie magát.

A szervezet 2-3 napos alacsony szénhidráttartalmú étkezés után ketózisba kerül. A ketózisát könnyen ellenőrizheti Ketophan tesztcsíkokkal, amelyek szintén elérhetők webáruházunkban.

A keto diéta tehát egy nagyon alacsony szénhidrát- és kiegyensúlyozott fehérjebevitelen alapuló táplálkozási mód. Az eredmények nagyon gyorsan megmutatkoznak. Fontos azonban, hogy kövessük ennek az étkezési módnak az alapelveit és szabályait. Ezzel elkerülhető a jojó-effektus. Vagyis az elvesztett kilók visszaszerzése.

A keto diétáról többet megtudhat a Hogyan működik a Prodietix diéta? oldalon.