Francia fehérje diéta

Tanácsadás

Doc. RNDr. Markéta Martínková Ph. D.

Kérdése van?

Ne habozzon írni nekünk, örömmel tájékoztatjuk Önt.

Kérdés:

Jó napot, kovászos uborkát lehet a diéta alatt fogyasztani?

Válasz:

Jó napot, a diéta alatt csak a "dia" kovászos uborka megengedett a diéta 2. fázisától maximum napi 100g mennyiségben.


Kérdés:

Jo napot, lehet a diéta alatt vért vagy plazmát adni? Köszi

Válasz:

Jó napot, a proteines diéta alatt alacsony szénhidráttartalmú és alacsony zsírtartalmú ételeket fogyaszt ezért érdemes a véradással / plazmaadással a diéta utáni időszakig várni. A testnek a véradás vagy plazmaadás után komplex étkezésre van szüksége a regenerációhoz, ezért fontos a zsír, szénhidrát bevitel, amely a diéta alatt a ketózis megfelelő működése miatt nem megengedett. A diéta után legalább a program idejének felét tanácsoljuk kivárni véradás vagy plazmaadás előtt.


Kérdés:

Jó napot, az 1. fázistól fogyaszthatok minden prodietix terméket, és van olyan amit nem szabad kombinálni? Napközbe kicserélhetem pl. az uzsonnát reggelire, ehetek reggelire például italt, tízóraira kalácsot, ebédre meg például tésztát vagy nugettet, vacsorára pedig levest vagy burgonyapürét? Köszi

Válasz:

Jó napot! Igen az ételeket nyugodtan felcserélheti a napi étrendben. A nem kombinálható ételek közé tartozik a kenyér, rudacskák, krékerekm, tészták és kétszersült.


Kérdés:

Jó napot, fogyaszthatok a diéta alatt vitaminokat, pl. kurkuma, ginko biloba vagy soya lecithin? Köszönöm

Válasz:

Jó napot, a proteines diéta alatt nagyobb vitamin bevitelre lehet szüksége, annak ellenére hogy a termékeink is tartalmaznak vitaminokat, ajánljuk hogy fogyasszon zöldségeket, esetleg komplex multivitaminokat mint pl. GS extra strong, vagy centrum. A kurkuma szénhidrátot tartalmaz ezért a proteines diéta alatt nem ajánljuk. A ginko biloba és szója lecitin tabletta formában és az ajánlott napi bevitel mennyiségében fogyasztható. A tabletták nem tartalmazhatnak hozzá adott édesítőszert.


Kérdés:

Helló, azt írják, hogy rendkívül fontos min. 400 g zöldség (fázisonként megengedett) fogyasztása. Mit helyettesíthet zöldség? Köszönöm

Válasz:

Jó napot, a zöldségek nagyon fontosak a diéta alatt (az 1. fázistól), mint rost, vitaminok és ásványi anyagok forrásai. Ezért tanácsos rendszeresen fogyasztani, legalább 300 g (felső határ 1 kg). Elegendő, ha például a megengedett zöldségek közül csak egy vagy két fajtát választ, amelyek megfelelnek Önnek és szereti őket.


Kérdés:

Helló, a GS extra strong tablettát használom az Ön ajánlására. Hozzáadhatok ehhez a GS Merilin-t? Nem állítja le a fogyást? Köszönöm.

Válasz:

Jó napot, mindkét típusú készítmény fogyasztható a diéta során. 😊 Ha a vitamin- és ásványi kiegészítők nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, akkor biztonságosan fogyaszthatók diéta közben. Csak a pezsgőtabletták, amelyek gyakran tartalmaznak hozzáadott cukrot, nem megfelelőek.


Kérdés:

Jó napot, melyik termékeket fogyaszthatom a diéta 1. fázisában és melyikeket nem szabad kombinálni? És hogy van ez a virslivel, fuetel, chorizoval és a müzlivel? Köszönöm a választ.

Válasz:

Jó napot, minden proteines ételünk fogyasztható már az 1. fázistól :) Az ételeket fogyaszthatja bármikor, vagy eloszthatja őket az útmutató szerint reggeli, uzsonnák, tízorai, ebéd...


Kérdés:

Jó napot, a Z1 első fázisában fogyasztható lime? Köszönöm.

Válasz:

Jó napot, igen fél lime fagy citrom naponta fogyasztható.


Kérdés:

Jó napot, azt szeretném tudni hogy mit ehet vacsorára a ropogós pirítóshoz? Az 1. fázisban vagyok, köszi!

Válasz:

Jó napot, a ropogós pirítóshoz a megengedett zöldségek fogyaszthatóak, készithet belőlük salátát. Készíthet esetleg levest is a megengedett zöldségekből, vagy zöldséges kenőt : https://www.prodietix.hu/ketszersult-karfiolos-kenovel .


Kérdés:

Jó napot, aszpartámal vagy szukralózzal édesíthetek? Köszi

Válasz:

Jó npoat, ha ha tiszta mesterséges édesítőszer adalékok nélkül, akkor aszpartám és szukralóz is használható. A természetes édesítőszerek közül a Stéviát ajánljuk.


Online kalkulátor

Számítsa ki diétás programját

férfi

Problémás részek

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval