Francia keto diéta

Tanácsadás

Erdélyi Mónika

a Prodietixel fogy

Kérdése van?

Ne habozzon írni nekünk, örömmel tájékoztatjuk Önt.

Kérdés:

Azt szeretné tudni, hogy mennyi gyümölcsöt ehetek a 3. fázisban és hogy milyen gyümölcsöt ajánlanak. Előre is köszönöm a választ :)

Válasz:

Jo napot, napi 100g gyümölcs megengedett, amelyet főleg délelőtt ajánlunk fogyasztani. Bármilyen gyümölcsöt fogyaszthat (ideális esetben alacsony glikémiai indexel) a banánon, datolyán, fügén, cseresznyén, meggye, szilván és a szárított és kandírozott gyümölcsön kívül.


Kérdés:

Jó napot, a tornázással kapcsolatban szeretnék kérdezni. Sajnos a koronavírus miatt bezárták a boltunkat, tehát otthon vagyok. Azt szeretném tudni, hogy milyen mozgást tanácsolnak? Vagy ennél a diétánál nem baj, hogy az ember szinte egyáltalán nem mozog? Nagyon köszönöm!

Válasz:

Jó napot, a diéta alatt nem kötelező a mozgás, ez nélkül is hatékony a súlycsökkenés. Aerob mozgást végezhet, ahová a jelenlegi helyzetben például a sétákat soroljuk, amelyek egyelőre megengedettek. A házimunka, takarítás is az ilyen mozgáshoz tartozik, hiszen emellett is kalóriákat éget akárcsak a kerti munka alatt


Kérdés:

Jó napot, ha hisztamin intoleranciám van akkor fogyaszthatom a diétát? Kosziii

Válasz:

Jó napot, több termékünk is tartalmaz olyan összetevőket, amelyek hisztamin koncentrációja magas. Például a kakaó több termékünkben is megtalálható. Ezért sem megfelelő a diéta. Mivel nem ismerjük a teljes kortörténetet, és a betegségét, a diéta elkezdése elott és fogyasztása alatt MINDIG orvossal is kell konzultálnia. Az allergológusa ismeri tüneteit és segíthet a megfelelő ételek választásában.


Kérdés:

Jó napot, fogyaszthatok cikória kávét a diéta alatt?

Válasz:

Jó napot, a cikória kávé szénhidrátot tartalmaz ezért egyáltalán nem ajánljuk a diéta alatt. Hagyományos kávét ihat, max. 2 csésze naponta. További kérdések esetén, keressen bátran.


Kérdés:

Használhatok MCT olaj a keto diéta alatt?

Válasz:

Jó napot, az MCT olaj nem fogyasztható a diéta alatt a magas telített zsírsav tartalma miatt, hidegen sajtolt olajok használatát javasoljuk, amelyek inkább telítetlen zsírsavakban pl. olajbogyó (pálma, pálmamag és kókuszdió szintén nem megfelelő).


Kérdés:

Jo napot, lenne pár kérdésem. Ehetek napi 3 halls cukorkát ha fáj a torkom? Teekanne detox&Slim, napi 2 csésze teát? 3 kávét ha nem iszok teát. Só, bors, chilli? köszönöm.

Válasz:

Jó napot, a Halls cukorkát csak akkor fogyaszthatja ha cukor nélküli mesterséges édesítőszerrel. Ha a tea csak zöld teát és csalánt tartalmaz akkor napi két csészét fogyaszthat. Sózhat úgy ahogy a hagyományos étrendben, tehát egy teáskanál só naponta. Fűszereket használhat korlátozások nélkül, kivéve az édes fűszereket ahol csak 1/4 kis kanál megengedett ez a chillire is vonatkozik. Ha nem fog zöld teát fogyasztani akkor megpróbálhatja megemelni a kávé mennyiséget, de a napi két csésze az optimális.


Kérdés:

Jó napot, használhatok a leveshez forralóból vizet? Munkában nincs mikró.

Válasz:

Jó napot, nem kell mikrót használnia, elég 80°C vizet önteni a leveshez. Ezt új érheti hogy a felforralt vizet 2 percig pihenni hagyja és ezután leönti a levest.


Kérdés:

Jó napot, egy hete eszem az ételeket és már az elso naptól hasmenesem van. Minden 3,5-4 órában eszek + 500g zolseg + 2,5-3l víz naponta. Nem tudja hol lehet a hiba? Koszonom.

Válasz:

Jó napot, ha a diéta alatt hasmenése van akkor lehet hogy az ételek valamelyik összetevőjére érzékeny amelyek izoláltak és nem zavarják a normál étrendben. Pár nap után el kellene múlnia, nem kellene hosszabb ideig tartania. Ki tudja esetleg figyelni hogy milyen ételek okoznak problémát és ezeket az ételeket kicserélni. Ha pár nap alatt nem múlna el akkor azt tanácsoljuk hogy szakítsa meg a diétát. A nem elfogyasztott ételek árát vissza tudjuk utalni.


Kérdés:

Menyibe kerúlne 31 napot napiszinten étrend

Válasz:

Jó napot, 31 napos diétás programunk nincs. A megfelelő program hossza és típusa attól függ hány kilót szeretne fogyni, és milyen jelenlegi paraméterei vannak. A megfelelő programot az online kalkulátorunkban tudja kiszámolni : https://www.prodietix.hu/online-kalkulator. Esetleg e-mailben, vagy itt is megírhatja nekünk paramétereit és segítűnk kiválasztani az Önnek megfelelő programot.


Kérdés:

Jó napot, hogyan lehet tojást fogyasztani a fázisok alatt?

Válasz:

Jó napot, a 2. fázistól napi 2db tojás megengedett, ez egy külön proteines ételnek számít. Ha tojásfehérjét szeretne csak fogyasztani akkor minden fázisban +1 tojásfehérj=et ehet - az első fázisban 2 tojás fehérje megengedett. Nagyobb fizikai aktivitás vagy fáradság esetén érdemes hozzá adni az étrendhez. Főleg az első napokban amikor még nincs ketózisban.


Online kalkulátor

Számítsa ki, hogy melyik étrend felelmeg az Ön számára?

Nem

Problémás részek

A legmegfelelőb programot keresem...

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval