Francia keto diéta

Tanácsadás

Erdélyi Mónika

a Prodietixel fogy

Kérdése van?

Ne habozzon írni nekünk, örömmel tájékoztatjuk Önt.

Kérdés:

Jó napot, fogyaszthatok a ketogén diéta alatt gabonakávét? Köszönöm.

Válasz:

Pl. az Inka és más alternátívái ezeknek a gabonából és cikória gyökeréből készült "kávéknak" a diéta alatt nem megengedettek. Magas a szénhidrát tartalmuk és veszélyeztetnék a ketózist. Fogyaszthat hagyományos kávét tej és cukor nélkül napi 2 csészével, vagy koffeinmentes kávét (korlátlan mennyiségben). A tehéntej helyett használhat cukormentes mandula- vagy szójatejet.


Kérdés:

Jó napot, kapok a diétához valamilyen használati utasítást vagy útmutatót?

Válasz:

Igen, természetesen. Minden csomaghoz az étrenden kívül érkezik egy útmutató is amely az általános információkat tartalmazza a diétáról és részletesen megmagyarázza az egyes fázisokat, megengedett zöldségeket, hozzávalókat a "hagyományos ételek" elkészítéséhez a 2. és . fázishoz és további fontos információkat. A weboldalunkon, telefonon, e-mailben és Faceboookon is tudunk segíteni.


Kérdés:

Jó napot, az 1. fázisban vagyok, lehet ebédre vagy vacsorára zöldbabot, gombát és ehhez a Prodietix kenyeret enni? Köszönöm

Válasz:

Jó napot, igen ezt a kombinációt biztonságosan hozzáadhatja az étrendhez már az 1. fázistól.


Kérdés:

Jó napot, ma a kávémba stéviát tettem, de nem olvastam el az összetételét és most látom hogy az első helyen van a fruktóz... fél kanalat használtam, most mit tegyek?

Válasz:

Jó napot, fruktóz tartalmú édesítőszerek nem megfelelőek a diéta alatt mivel már kis mennyiségben is megzavarhatnák a ketózist. Természetes stévia más adalékon kívül fogyasztható a diéta alatt. Ha a ketózisát megszakította az édesítő akkor azt tanácsoljuk hogy 2 - 3 napra térjen vissza a diéta 1. fázisába míg újra ketózisba kerül.


Kérdés:

Jó napot, a második fázisban már egész tojást ehetek, vagy csak fehérjét?

Válasz:

Jó napot, hagyományos proteines étkezésként fogyaszthat 2 egész tojást az étrend kiegészítéséhez megengedett 2 tojás fehérje a megengedett zöldségekkel.


Kérdés:

Jó napot, hová tegyem a virslit és a kolbászokat? A hűtőbe?

Válasz:

Jó napot, ha még nem bontotta fel a virslit vagy a kolbászt akkor szobahőmérsékletnél is tárolhatja, felbontás után már hűtőben kel tartani és rövid időn belül elfogyasztani. A terméket felbontás után azonnal lehet fogyasztani vagy esetelg forró vízben vagy serpenyőben egy csepp olajjal meg lehet melegíteni.


Kérdés:

Még egy kérdés : nagyon hiányzik a friss gyümölcs. Most szezon van és ez nagyon egészséges. Hol a helyettesítés? Ezt hogyan lehet megoldani?

Válasz:

Jó napot, a vitaminokat, ásványi anyagokat és rostot a zöldségekből nyeri amely szintén megfelelő forrás. A gyümölcs sajnos egyszerű cukrot, fruktózt tartalmaz, amely hozzájárulhat a zsírnövekedéshez, főleg ha az esti órákban fogyasztja. Ha nagyobb mennyiségben fogyasztana fruktózt a diétás programban akkor megszakítaná a ketózist. A gyümölcs megengedett a 3. fázisban napi 100g mennyiségben kivéve : banán, datolya, füge, cseresznye, meggy, szilva, aszalt vagy kandírozott gyümölcs.


Kérdés:

Jó napot... a kóstoló csomagban kenyeret és pirítóst kaptam, lehet már az 1. fázisban is enni?

Válasz:

Jó napot, minden proteines étel amely a programokban, fázisokban vagy a kóstolókban van fogyasztható bármelyik diétás fázisban, tehát a kenyér és a pirítós is.


Kérdés:

Jó napot, a megengedett zöldségeket a napi 5 főétel között is lehet fogyasztani?

Válasz:

Jó napot, a megengedett zöldségeket az étkezések között és a proteines ételekhez köretként is lehet fogyasztani. Naponta 0,5 - 1kg zöldség fogyasztását ajánljuk.


Kérdés:

Jó napot, lehet céklát enni a diéta alatt?

Válasz:

Jó napot, céklát a 3. fázis felétől lehet fogyasztani mint megengedett zöldség. További kérdések esetén keressen bátran.


Online kalkulátor

Számítsa ki, hogy melyik étrend felelmeg az Ön számára?

Számolja ki, mennyit fogyhat és versenyezzen összesen 1,3 millió Ft értékű nyereményekért!

Szeretne többet tudni? Tekintse meg a versenyszabályzatot.

Nem

Problémás részek

A legmegfelelőb programot keresem...

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval