Francia fehérje diéta

Tanácsadás

Doc. RNDr. Markéta Martínková Ph. D.

Kérdése van?

Ne habozzon írni nekünk, örömmel tájékoztatjuk Önt.

Kérdés:

Mikortól lehet fogyaszani a prodietix rudacskákat? Csak az első fázisban vagyok, de néha ettem 1db rudacskát. Helyettesíthetem egy étellel? Köszi

Válasz:

Jó napot, a rudacska egy proteines étkezésnek számít és már a diéta első fázisától fogyasztható minden nap. További kérdések esetén ne habozzon felkeresni.


Kérdés:

Jó napot! Ki lehet az ételeket cserélni? Minden jól megy, csak pár kaja nem ízlik :( és szeretném kicserélni. Köszönöm előre is.

Válasz:

Jó napot, igen az ételeket ki lehet cserélni. Részletes infó a visszaküldésről és a csere menetéről itt : www.prodietix.hu/etelek-cserelese További kérdesek esetén ne habozzon minket felkeresni :)


Kérdés:

Jó napot, a diétához kapok valamilyen étlapot? Vagy hogyan tudjam mit ehetek?

Válasz:

Jó napot, a diétához tartozik egy részletes útmutató is a diéta szabályaival és egy étrend ahol az Ön által kiválasztott ételek láthatóak. További kérdések esetén kereshet minket e-mailben, facebookon vagy telefonon.


Kérdés:

Jó napot, minden reggel szokok citromos vizet inni éhgyomorra, természetesen édesítő nélkül. Ezt szabad a diéta alatt is?

Válasz:

Jó napot, igen :) Minden nap fogyaszthatja egy citrom vagy lime felét.


Kérdés:

Jó napot. 5 napja vagyok a 3 hetes S program első fázisában és már a másodikat is megvásároltam. Most olvastam csak hogy naponta 2 bögre zöld teát lehet fogyasztani én viszont minden nap egy liter zöld teát ittam, de csak két percig áztatva. Paralen italt is ittam mert beteg voltam. Ez megállította a ketózist? Az 5 nap alatt 2,5kg-t fogytam. Köszönöm.

Válasz:

Jó napot, a zöld tea mennyisége főleg elővigyázatosságból van feltüntetve, mivel a kofein nagyobb mennyiségben lassíthatja a ketózist és a biztonságos napi adag két csésze, akárcsak a kávé esetében. Valószinűleg nem okozott problémát, mivel a súlycsökkentése kiváló :) A paralen forró italnál fontos odafigyelni a szénhidrát ennyiségre az összetételben. Ha szintetikus édesítőszerrel van édesítve akkor fogyaszthatja a diéta alatt is, ellenkező esetben megszakíthatja a ketózist. Ha a betegsége csak rövidtávú, hőemelkedés nélül, akkor folytathatja a diétát. A folyadékbevitelhez hozzá adhat citromos vagy limeos vizet is. Kerülje a csipkebogyó és gyombér teát, mivel ezeknek a szénhidrát tartalmuk magasabb. Komolyabb megbetegedés esetén szüskéges megszakítani a diétát, mivel a testének minden tápanyagra szüksége van. A betegség után 3-4. napig újra az 1. fázis szabályait kell betartani, hogy újra ketózisba kerüljön. Ezután folytathatja a diétás programot.


Kérdés:

Jó napot, a harmadik fázisban vagyok, használhatok édesítéshez mézet?

Válasz:

Jó napot, a méz fogyasztása csak a diéta után megengedett. A 3. fázisban édesítéshez cikória szirupot ajánlunk amely már az első fázistól megengedett.


Kérdés:

Jó napot, kapok a diétához valamilyen használati utasítást?

Válasz:

Igen, természetesen. A csomag része a mintamenün kívü egy útmutató is ahol a legfontosabb információk vannak feltüntetve a proteines diétáól, egyes fázisokról, megengedett zöldségekről, hozzávalókról a hagyományos ételek elkészítéséhez a diéta 2. és 3. fázisában. Felkereshet minket telefonon, emailben, weboldalunk "tanácsadás" szekciójában vagy Facebookon is.


Kérdés:

Jó napot, azt olvastam hogy a keto diéta befolyásolja a vesét. Miért?

Válasz:

A proteines (ketogén) diéta alatt nem kell aggódnia a vese- vagy májbetegség miatt. Az ilyen típusú étrend általában kapcsolódik a vesére gyakorolt káros hatásokkal kapcsolatos információkhoz, mivel az étrendben nagy a fehérjefelesleg. Az ilyen típusú diétákat általában összekötik vese problémákkal, mivel az étrendben nagy a fehérjebevitel miatt. Korábban a ketogén étrend elsősorban hagyományos hozzávalókból készült, Atkinson vagy Dukan diétának is nevezték. Pont a gyakori egészségügyi komplikációk miatt kezdtek kialakulni a speciális fehérjetartalmú diétáka. Igaz hogy a diétánkat "proteindiétának" is nevezik, nem kell tartania egészségügyi problémáktól. A Prodietix fehérjediétát kifejezetten úgy alakították ki, hogy a diétás programban a fehérje adagok ne befolyásolják negatívan a vesét vagy a májat. Termékeink gyártási titkának köszönhetően a napi fehérjebevitelt 0,9 g fehérje / testtömeg-kg-ra van beállítva, ezt ajánlják a táplálkozási tanácsadók és a WHO is ajánlja. Ennek a dezinformációnak a szerzői általában táplálkozási tanácsadók, akik sajnos a fehérjediéta miatt elvesztették ügyfeleiket, valószínűleg azért, mert hatékonyabb és kevésbé időigényes, mint a mindennapi főzés, mérés aés a sportolás.


Kérdés:

Jó napot, 3 kg-t fogytam az első hét alatt. Ez nem túl kevés?

Válasz:

A heti 3 kg súlycsökkenés nem tekinthető kevésnek. Éppen ellenkezőleg, kissé átlag feletti eredmény. A Prodietix diéta első szakaszában az átlagos súlycsökkenés heti 2-3 kg. Az első napokban azonban a tes megszabadul a felesleges víztől, mivel az étrendben nem található szénhidrát, és így a súlycsökkenés akár 4 kg is lehet. A következő hetekben a súly általában nem csökken olyan gyorsan, például „csak” 2 kg a súlycsökkenés, és az ügyfelek gyakran meglepődnek, hogy lelassul a fogyás. Ezután a súlyveszteség heti 2 kg-ra csökken, tehát például egy 4 hetes program után a teljes veszteség 10 kg, átlagban tehát 2,5 kg. Az átlagos súlycsökkenés a 2. fázisban körülbelül 1-2 kg, a 3. fázisban hetente körülbelül 0,5–1,5 kg.


Kérdés:

Jó napot, lehet a diéta alatt zsírégetőket fogyasztani? Carnitin, acai boost, kolagen vagy biotin?

Válasz:

Jó napot, a zsírégető termékek a diéta alatt kontraproduktívak lehetnek. A diétának megvannak a saját beállításai, és egy bizonyos energiafelhasználással számolnak. Ha a sportolással nagy energiahiányt okoz, és zsíregető kiegészítőkkel még támogatja a hatását, akkor ezt a szervezet alultápláltságként tudja értékelni, és a rosszabb időkre kezd "félretenni" ezért a zsírtól nem fog tudni megszabadulni.


Online kalkulátor

Számítsa ki, hogy melyik étrend felelmeg az Ön számára?

Nem

Problémás részek

A legmegfelelőb programot keresem...

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval