Karácsonyi keto menu: Karácsonyi leves
A recept alkalmas a 2.és 3. fázisban
hozzávalók négy adaghoz
- 300 g aranyosfejű hal (csonttal együtt)
- 100 g ikra (a harmadik fázistól)
- 5 db szegfűbors
- 2 db babérlevél
- 1 répa (a harmadik fázistól)
- 1/2 db hagyma
- 1/2 db mogyoróhagyma
- 1/2 db zeller
- 1 db petrezselyem (a harmadik fázistól)
- 1 csipet szerecsendió
- 2 kanál olaj
- 1 csomag Prodietix kruton
- 1 kanál napraforgóolaj
- só
- őrölt bors
elkészítési utasítás
Helyezze a halcsontokat, fejeket egy nagyobb lábasba. Adja hozzá a borsot, szegfűborsot, répát, hagymát, zellert és a petrezselymet. Öntsön hozzá hideg vizet, sózza ízlése szerint.
Ha a leves elkezd forrani, alacsonyabb lángra tesszük és 20 percig főzzük. Ezután a levest leszűrjük. Az apróra vágott mogyoróhagymát pár percig olajon pirítjuk. A friss répát és egy kis petrezselymet le reszeljük és hozzá adjuk a lábasba.
Hozzá öntjük a hallevest, összekeverjük és egy csipet szerecsendióval ízesítjük. A leveshez hozzá adjuk az ikrát (harmadik fázistól).
Prodietix krutonnal tálaljuk.
Jó étvágyat
A legmegfelelőb programot keresem...