Prodietix Kaliper
Cikkszám: 11120068
Mi az a kaliper és mire használjuk?
A testzsír gyakran összefügg a szív-érrendszeri betegségekkel, vérnyomással, koleszterin szinttel, cukorbetegséggel, infarktussal és rákos megbetegedésekkel. Fontos viszont tudni hogy milyen testzsírról beszélünk. A gerinc, szív és létfontosságú szervek körüli zsírt “viscerális vagy zsigeri” zsírnak nevezzük és bizonyos mértékben szükséges a szervezet megfelelő működéséhez. Mivel a zsír legnagyobb mennyiségben közvetlen a bőr alatt található a kaliperes mérés nagyon praktikus és hatékony.
A kalipernek köszönhetően pontosan meg lehet mérni a test zsírszázalékát akár otthon is. Akár egyedül, akár segítséggel szeretné a kalipert használni, tanulmányozza át a használati utasítást.
Használati útmutató
1 lépés
A testzsírt deréknál mérjük, körülbelül 3 cm a jobb csípőcsont felett, ezután a comb belső részén és a tricepsz középső részen (ahogy a fenti fényképek mutatják).
2 lépés
A merést álva végezzük. A bal mutatóujjal és hüvelykujjal összecsípjük a bőrt és a kaliperbe helyezzük. A kaipernek 45° szögben kellene lennie a mért testrészhez.
3 lépés
Lenyomjuk a “Press” részét a kalipernek, és leolvassuk a milimétereket, amelyeket a kaliper mutat.
A teljes folyamatot 3 helyen ismételjük. Az így kapott adatokat a táblázathoz hasonlítjuk. Az oszlopok a milimétereket mutatják a sorok pedig az életkort ahol a két találkozik onnan leolvassuk a testzsír százalékát.
Tanácsok a méréshez:
• A zsírt mindig a test jobb részén mérje
• Ne mérjen sérült, beteg bőrön
• Száraz és tiszta bőrön mérje
• Ne mérje fizikai aktivitás után
• Mindig ugyanazzal a kaliperel mérje és a körülbelül egyforma időben
• Ne mérje menstruáció alatt, ha sokat ingadozik a testsúlya
Felhasználók értékelése
A legmegfelelőb programot keresem...