Kakas vörösborban
Recept 2 adaghoz
Fogyasszon maximálisan 1 adagot naponta
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olivaolaj
- 300 g fiatal kakasmell
- só és frissen őrölt bors
- babérlevél
- ½ teáskanál szárított kakukkfű
- ½ fehér hagyma
- 200 ml házi tyúkhúsleves (a megengedett húsból és zöldségekből)
- 200 ml száraz vörösbor
- 1 gerezd fokhagyma
- 300 g csiperkegomba
Elkészítés
A felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk a kakasmellet, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet, és a húst körberakjuk a hagymával. Felöntjük a tyúkhúslevessel és a bor 3/4-ével. Átöntjük egy tepsibe és előmelegített sütőben 200 fokon-on fél órát sütjük. Majd hozzáadjuk a fokhagymát és a maradék vörösbort és a hőfokot lecsökkentjük 170 fokra. Így sütjük tovább 2 órán keresztül. Az utolsó 10 percben hozzáadjuk a csiperkegombát.
Köretnek párolt zöldbabot ajánlunk.
A legmegfelelőb programot keresem...