Francia keto diéta

Tisztelt vásárlóink. 

Értesiteni szeretnénk Önöket , hogy a rendelések kiszállítása 2-3 nap késéssel történik. A késésért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük.

Hogyan erősítse meg immunrendszerét a Prodietixel? Beszélgetés táplálkozási tanácsadóinkat

A testünk csodálatos. Naponta küzd a különféle betegségeket okozó mikroorganizmusokkal, és vigyáz az egészségünkre. Hogyan tudunk segíteni testünknek? Erről beszélgettünk két táplálkozási tanácsadónkat - Tamással és Martinnal.

Jelenleg arra törekszünk, hogy egészségesek legyunk. Mindannyian tudjuk, hogy ehhez fontos az immunrendszer. Milyen tényezők befolyásolják az immunrendszert?

Tamás: Az immunrendszer képes megvédeni testünket a "betolakodók", például vírusok, baktériumok ellen. Ha közvetlen környezetünkben vannak jelen, immunitásunk immunreakcióval válaszol és kezd ezen idegen testek ellen küzdeni. Az immunrendszert befolyásoló kedvezőtlen tényezők közé tartozik a stressz és a fáradtság, valamint a szennyezett környezet, esetleg gyógyszerek hatása. Ezek a hatások a születéstől kezdve befolyásolnak bennünket, és védekezőképességünk csökkenését eredményezhetik, ezért érdemes odafigyelni immunrendszerünkre. Fontos, hogy elegendő idő álljon rendelkezésünkre a pihenésre, és a környezetünkről is gondoskodnunk kellene, ami a jelenlegi hektikus és stresszel teli időszakban, nehéz lehet.

Milyen szerepet játszik az étrend az immunrendszer felépítésében?

Martin: A táplálkozás nagy mértékben befolyásolja az immunitást, mivel a bél mikroflórájára is hatással van, amely döntő jelentőségű az ember különféle fertőzésekkel szembeni általános ellenállása szempontjából.

Tamás: Az immunrendszer megfelelő működéséhez a testnek különösen minőségi táplálékra van szüksége (ideális esetben egész évben), amelynek megfelelő tápanyagokat, rengeteg vitamint, és ásványi anyagokat és rostot kell tartalmaznia. Végül, de nem utolsósorban, tanácsos a sport bevonása az életstílusunkba és a stressz csökkentése.

Milyen konkrét ételeket kell enni ahhoz, hogy egészségesek maradjuk?

Martin: Mindenekelőtt táplálkozási szempontból kiegyensúlyozott étrendre van szüksége. Minden szakirodalom azt olvassuk, hogy elegendő gyümölcsöt és zöldséget kell fogyasztanunk, ami természetesen igaz, mert fontos vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket, antioxidánsokat, rostot tartalmaz.

Tamás: Az étrendnek változatosnak kellene lennie, szezonális zöldségekkel és gyümölcsökkel. Magyarországon megfelelő lehet például az alma, sárgarépa, szárított gyümölcsök, „amit a magyar kert adott”, valamint cékla, káposzta, zeller, petrezselyem. Levest például gyökérzöldségekből lehet elkészíteni.

Milyen ételeket kerüljünk?

Martin: Javasoljuk, hogy kerülje az "egészségtelen" zsírok túlzott bevitelét, különösen az iparilag feldolgozott élelmiszerek esetében, ahol előfordulhat, hogy a transz-zsírsavak túlsúlyban vannak, amelyeknek nem igazán egészségesek. Ide tartoznak a különféle ostyák, öntetek, desszertek, sütemények. A feldolgozott húskészítmények és a kolbászok szintén nem a legmegfelelőbbet. Kerülje az egyszerű cukrok túlzott fogyasztását. 

Javasol valamilyen gyógynövényt és táplálékkiegészítőt?

Martin: Az immunitás fokozására számos növény, gombák és étrend-kiegészítőket is lehet kapni, amelyek elősegítik az immunrendszer megerősítését. A legismertebbek a különféle vitaminkészítmények, echinacea, bétaglikánok (laskagomba), homoktövis, kolosztrum, Reishi gomba, koreai ginzeng és mások.

Tamás: Az immunitás védelmére megfelelő készítmények a C, D, A, B6, B12 vitaminok és a folsav. Az ásványi anyagok közül pedig a szelén, a cink és a vas. Nem beszélve a gombákból, élesztőből, árpából vagy zabból származó bétaglükánokról. A megfelelő kiegészítők közé tartozik az echinacea vagy a laktobacillus. Hangsúlyozni kell, hogy ezek az anyagok a minőségi étrend részét képezik, önmagukban nem elegendőek.

Hogyan foglalnánk össze? Csak egy egészségünk van, és megéri vigyázni rá. Az diéta során azt javasoljuk, hogy minél több zöldség és gomba szerepeljen az étrendjében, és ha lehetséges, vásároljon néhány étrend-kiegészítőt.

Ne feledje, hogy rendelkezésre állunk számára, ha bármilyen kérdése van a diétával kapcsolatban. Ezt a hetet szeretnénk a szilárd egészségnek szentelni, ezért minden nap egy receptet fogunk bemutatni immunrendszerének erősítéséhez.

Online kalkulátor

Számítsa ki, hogy melyik étrend felelmeg az Ön számára?

Nem

Problémás részek

A legmegfelelőb programot keresem...

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval