Garnélarák fehérborban fokhagymával
A recept alkalmas a 3. fázisban
hozzávalók 1 adaghoz
- 120 g garnélarák
- 1 dcl fehér bor
- Fél gerezd fokhagyma
- 2 kanál olaj
- 2 kanál rizs
- 1 szegfűszeg
- ¼ hagyma
elkészítési utasítás
Először a rizst készítjük el. Leöblítsük hideg vízzel, ezután párszor forró vízzel és át tesszük egy lábasba. Hozzá adunk fél kanál olajt, egy csipet sót, szegfűszeget és ¼ hagymát egészben- Alacsony lángon főzzük amíg a víz el nem párolog. Ezután eltávolítjuk a szegfűszeget és a hagymát.
A garnélarákokat megmossuk, meghámozzuk a fokhagymát és apróra vágjuk. A fokhagymát olajjal együtt serpenyőn pirítjuk 1 percig, ezután hozzá adjuk a garnélarákot és 5 percig süssük mindkét oldalról. Ezután hozzá adjuk a fehér bort.
A garnélarákot a rizzsel együtt tálaljuk.
A legmegfelelőb programot keresem...