Francia keto diéta

Fogyás a szülés után

Nagyon sok anyukát zavar a szülés alatti felszedett kilók jelenléte. Ha eddig rosszul működő diétákkal küzdött, melyektől több lett a súlya, mint korábban volt, ne essen kétségbe. Megmutatjuk, hogyan lehet egyszer és mindenkorra ezeket a kilókat leadni, és elegendő energiát szerezni a gyerekekkel való szórakozáshoz.

Miért rakódnak le a kilók?

A terhesség alatt és a szülés után a test jelentős súlyváltozásokon és hormonális ingadozásokon megy keresztül. Ehhez hozzájárul a csecsemő igényes gondozása, az alváshiány és az idő hiánya, hogy önmagáról is gondoskodjon. A terhesség alatt kialakuló zsírtartalék a testben marad amelytől nehezéz megszabadulni.  A női test természetesen nagyobb mennyiségű zsírra van beállítva, mint a férfi test, normál értéken a nők 5-10% -kal több zsírral rendelkeznek, mint a férfiak. Ha akarjuk, ha nem, a zsír elengedhetetlen a magzat megfelelő fejlődéséhez a terhesség és az azt követő szoptatás idején, és a nő teste zsírraktározással készül fel az esetleges hiányos időszakokra. Ez a védekező mechanizmus a megfelelő étrend mellett előnyünkre használható.

Kíváncsi arra, hogyan lehet egészségesen és gyorsan fogyni? A válasz a "ketózis" - a test természetes állapota, amely zsírt éget és kiváltható a szervezetben a fehérjebevitel növelésével és az étrendben lévő szénhidrátok csökkentésével. A szervezet védelmének ez az ötletes módja az őseink után is kódolva maradt testünkben, akiknek bizonyos időszakokban, például télen, az elegendő mennyiségű szénhidrát hiányzott. A ketózis "keton testeket" hoz létre a testben, amelyek elsődleges energiaforrásként szolgálnak, és teljesen helyettesítik a szénhidrátokból nyert energiát. Ennek a folyamatnak köszönhetően a test fogyni kezd a zsírraktáraiból, de nem veszíti el az izomtömeget, ami nagyon fontos az egészséges fogyáshoz.

Diéta éhezés nélkül

A Keto diéta, amelyet az orvosok is ajánlanak a kiváló eredmények és a test gondozása érdekében, ötvözi az étkezések rendszerességét, az elegendő ivási rendszert és a kiegyensúlyozott ételarányt. Az anyukák számára az étrend-programok ideálisak, beleértve az elkészített ételeket is, amelyek időt takarítanak meg, és vitaminok, ásványi anyagok és más anyagok teljes forrását jelentik. A keto ételek ugyanúgy néznek ki és ízletesek, mint a "normál" ételek, de összetételüket kifejezetten úgy alakították ki, hogy néhány napos fogyókúra után a ketózis elkezdődjön, és a bőr alatti zsír energiaforrássá alakuljon át. A ketózis során több energiát nyer, javul a hangulata, és nem lesznek kívánós pillanatok.

Sport gyerekekkel

Nem minden anyának van ideje és energiája aktív sportolásra. A rendszeres séták babakocsival segítenek felgyorsítani az anyagcserét, és a melegebb hónapokban görkorcsolyát is vihet a babakocsihoz. Nem igaz, hogy csak gyermekek nélkül lehetséges sportolni. Próbálja meg otthon lejátszani kedvenc zenéjét és táncolni. A gyerekek imádják a testmozgást, és meglátja, szeretettel csatlakoznak majd Önhöz. Ha bevonja őket a gyakorlatba, és motiválja őket az egészséges mozgásra, akkor remek kis társra talál, akivel még mókásabb lesz a mozgás. A testmozgáshoz való egészséges kapcsolattal nagyszerű felkészülést biztosít a gyermekeinek a jövőre nézve.

Figyelmeztetés terhes és szoptató nők számára

A keto étrendet nem javasoljuk terhes nőknek és szoptató anyáknak. A magzat megfelelő fejlődéséhez és az anyatej termeléséhez fontos a teljes étrend, beleértve a szénhidrátokat és zsírokat is, amelyek a szükséges tápanyag-komplexet biztosítják a baba és az egészség megfelelő fejlődéséhez. A szoptatás az egyik legnagyobb előny, amelyet egy anya nyújthat a csecsemőjének, ezért a diéta miatt nem ajánljuk félbeszakítani.

A fehérjetartalmú étrend során a test lebontja a bőr alatti zsírokat, és az elsődleges energiaforrás (szénhidrátok) helyettesítőjeként használja őket, ezért a keto ételek szénhidrát- és zsírtartalma alacsony. A szoptatás természetes abbahagyása után javasoljuk, hogy várjon 3 - 6 hónapot, amely alatt a hormonális ingadozások kiegyenlülnek, a diétát csak ezután kezdje.

Online kalkulátor

Számítsa ki, hogy melyik étrend felelmeg az Ön számára?

Nem

Problémás részek

A legmegfelelőb programot keresem...

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval