Francia keto diéta

Fogyás 40 után

Az életkor előrehaladtával a nők szebbé, bölcsebbé és érettebbé válnak. 40 után teljes életerejük van, van karrierjük, tudják, mit akarnak a párkapcsolatban, és arra ami tíz évvel ezelőtt kellemetlenül érintette őket, már más szemmel néznek. Sajnos az évek múlásával olyan dolgok is előfordulnak, amelyek néhány évvel ezelőtt jelentéktelenek voltak. Negyven év után utolérnek az egészségtelen étkezési szokások, a munkahelyi stressz és a mozgásszegény életmód. Megjelenhet az első figyelmeztetés a megemelkedett koleszterinszintre. A korral az anyagcsere természetes lelassulása is bekövetkezik. Egy régi kínai közmondás azt mondja: „A fa ültetésének legjobb ideje húsz évvel ezelőtt volt. Most van a második legjobb idő.” Amennyibe szeretné egészségét saját kezébe venni, kezdje el még ma.

Miért fontos a lassú anyagcserét beindítani? Az anyagcsere alapvető funkciója az élelmiszer energiává és testünk építőanyagává történő átalakítása. Minél gyorsabb az anyagcserénk, annál gyorsabban sejtjeink regenerálódnak és kalóriát égetnek el - és fordítva. A gyors anyagcsere befolyásolja az immunrendszert és az egészségi állapotot. Felgyorsítása és fenntartása érdekében rendszeresen kell enni és mozogni is. Míg a testmozgás nehéz lehet túlsúly vagy akár elhízás esetén, étrendjét beállíthatja azonnal.

Az egészséges étrendnek kiegyensúlyozottnak kell lennie elegendő rost-, fehérje-, zsír- és szénhidráttartalommal, naponta legalább 2 liter tiszta vizet vagy cukrozatlan teát kell inni. Figyeljen oda arra is, hogy elegendő mennyiségű napi friss vagy főtt zöldséget egyen, amely feltölti és sok értékes tápanyagot tartalmaz. Sajnos manapság gyakran öntudatlanul túlzott mennyiségű szénhidrátot fogyasztunk az étrendünkben, ami ennek az el nem fogyasztott energiának a tárolásához és a kilók gyarapodásához vezet. Ha fogyni szeretne ételek segítségévél, próbálja ki a keto diétás programok egyikét. A Keto diéta segít a rendszeres napi rutin elsajátításában, és nem kell attól tartania, hogy étrendjében megfelelő tápanyag-arány van-e jelen. Saját testsúlycsökkentő étrend elkészítése meglehetősen nehéz lehet, ezért jobb, ha konzultál a céljáról táplálkozási szakemberünkkel, aki személyre szabott étrend-tervet fog ajánlani.

Mi segítheti még elő az egészséges életmódot és a fogyást? Az utolsó étkezésnek legalább 2-3 órával lefekvés előtt kell lennie, hogy a testnek elegendő ideje legyen az emésztésre. Ne felejtsen el rendszeresen mozogni. A 40 év feletti nőknél fontos, hogy megerősödjön a has és a medencefenék. A test középpontját erősítő nagyszerű gyakorlat a jóga vagy a pilates, de próbálja ki a Kegel gyakorlatokat is. A 40 év feletti nők számára megfelelő aerob gyakorlatok közé tartozik a gyors séta, a nordic walking, a Zumba vagy a tánc. Válasszon olyan mozgást, amelyet élvezni fog, és hetente kétszer legalább 30 percig elvégezhető lesz.

Természetesen a 40 után történő fogyás nemcsak a nőket, hanem a férfiakat is foglalkoztatja. A nőkhöz képest előnyük van a testsúly szempontjából a fogyás során - természetesen kisebb a zsírtartalmuk és több az izomzatuk, így a fogyás eredménye gyorsabban látható. Az egészséges életmód alapja a férfiaknál ugyanaz - rendszeres és kiegyensúlyozott ételadagok, elegendő ivási rendszer, testmozgás és idő a regenerálódásra. A férfiakat inkább vonzza a testmozgás vagy az aktív sportok, mint például kerékpározás, futball vagy tenisz. Ha a keto diéta használatával fog fogyni, azt javasoljuk, hogy az elején konzultáljon táplálkozási tanácsadójával, aki tanácsot ad Önnek a diéta minden szakaszához a megfelelő testmozgásról.

Online kalkulátor

Számítsa ki, hogy melyik étrend felelmeg az Ön számára?

Számolja ki, mennyit fogyhat és versenyezzen összesen 1,3 millió Ft értékű nyereményekért!

Szeretne többet tudni? Tekintse meg a versenyszabályzatot.

Nem

Problémás részek

A legmegfelelőb programot keresem...

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval