Francia fehérje diéta

Süllő salátával és mustáros salátaöntettel



A recept alkalmas az 2. fázisban, 3. fázisban

az 1 adag hal hozzávalói                                      

  • 150 g süllő filé
  • egy kevés tömjén
  • 1 kanálnyi hidegen sajtolt napraforgó vagy olívaolaj
  • bors

A saláta hozzávalói

  • egy maroknyi galambbegy saláta
  • egy maroknyi friss spenót
  • 50 g édeskömény
  • 1 szál szárzeller
  • 5 nagyobb retek

a salátaöntett hozzávalói

  • 1 kanálnyi dijoni mustár
  • 1 kanálnyi fehér borecet
  • 1 kanálnyi víz
  • 1 kanálnyi olíva olaj
  • 1/2 - 1 tabletta sztévia
  • bors

az étel elkészítésének menete

Először a salátát készítse el. A galambbegysalátát és a spenótot mossa meg és hagyja lecsöpögni róla a vizet, majd tegye egy tálba. Az édesköményt vékony hasábokra szeletelje fel. A szárzellert is szeletelje apró darabokra. Mossa meg a retket és ezt is szeletelje fel. Ezt mind tegye egy tálba, keverje össze a már ott lévő zöld salátalevelekkel, majd tegye a hűtőbe.

Az öntetet a következő módon készítjük el: egy kanálnyi vízben 1/2 sztévia tablettát oldunk fel, majd hozzáadjuk a dijoni mustárt, a fehér borecetet, az olíva olajat és a sót, borsot. Ezt habverővel a kívánt konzisztenciájúra verjük fel.

A halat olíva olajjal bedörzsöljük, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a leszedett tömjént. A felforrósított tepsire egy darab sütőpapírt teszünk, amelynek olzan nagynak kell lennie, hogy a hal elférjen rajta.  A halat  a papírra  bőrével lefelé tesszük. Addig sütjük, míg majdnem kész lesz. Ezt követően  a halat a másik oldalára fordítjuk és néhány percig süssük. A tepsit félretesszük és a halat még egy kis időre benne hagyjuk.

A tálalás előtt az öntet 2/3-át a salátába keverjük, ami megmarad azt a halhoz adjuk.

Online kalkulátor

Számítsa ki diétás programját

férfi

Problémás részek

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval