Süllő salátával és mustáros salátaöntettel
A recept alkalmas az 2. fázisban, 3. fázisban
az 1 adag hal hozzávalói
- 150 g süllő filé
- egy kevés tömjén
- 1 kanálnyi hidegen sajtolt napraforgó vagy olívaolaj
- só
- bors
A saláta hozzávalói
- egy maroknyi galambbegy saláta
- egy maroknyi friss spenót
- 50 g édeskömény
- 1 szál szárzeller
- 5 nagyobb retek
a salátaöntett hozzávalói
- 1 kanálnyi dijoni mustár
- 1 kanálnyi fehér borecet
- 1 kanálnyi víz
- 1 kanálnyi olíva olaj
- 1/2 - 1 tabletta sztévia
- só
- bors
az étel elkészítésének menete
Először a salátát készítse el. A galambbegysalátát és a spenótot mossa meg és hagyja lecsöpögni róla a vizet, majd tegye egy tálba. Az édesköményt vékony hasábokra szeletelje fel. A szárzellert is szeletelje apró darabokra. Mossa meg a retket és ezt is szeletelje fel. Ezt mind tegye egy tálba, keverje össze a már ott lévő zöld salátalevelekkel, majd tegye a hűtőbe.
Az öntetet a következő módon készítjük el: egy kanálnyi vízben 1/2 sztévia tablettát oldunk fel, majd hozzáadjuk a dijoni mustárt, a fehér borecetet, az olíva olajat és a sót, borsot. Ezt habverővel a kívánt konzisztenciájúra verjük fel.
A halat olíva olajjal bedörzsöljük, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a leszedett tömjént. A felforrósított tepsire egy darab sütőpapírt teszünk, amelynek olzan nagynak kell lennie, hogy a hal elférjen rajta. A halat a papírra bőrével lefelé tesszük. Addig sütjük, míg majdnem kész lesz. Ezt követően a halat a másik oldalára fordítjuk és néhány percig süssük. A tepsit félretesszük és a halat még egy kis időre benne hagyjuk.
A tálalás előtt az öntet 2/3-át a salátába keverjük, ami megmarad azt a halhoz adjuk.
A legmegfelelőb programot keresem...