Francia keto diéta

Fizikai aktivitás a keto diéta közben

Gyakran kapunk kérdéseket ügyfeleinktől a fizikai aktivitással kapcsolatban. Kíváncsi arra, hogy van-e értelme keto diéta közben tornázni, és milyen tevékenységet válasszon? Akkor ez a cikk neked Önnek szól.

Tornázni, vagy nem tornázni?

Mint tudjuk, a súlycsökkentés hatékonyságát az étrend 80 %-ban, a fizikai aktivitás pedig 20 % ​-ban befolyásolja.

Ha maximalizálni szeretné a leadott kilogrammok számát, ne habozzon bármilyen fizikai tevékenységet beiktatni a rutinjába.

Milyen fizikai aktivitást válasszon a keto diéta alatt?

Ha úgy döntött, hogy a fogyásnak szenteli energiája 100 %-át, és tervében van a rutinját testmozgással is kiegészíteni, akkor inkább aerob tevékenységet válasszon. Egyszerűen fogalmazva, ez egy olyan gyakorlat, amelynek során problémamentesen társaloghat, és ugyanakkor bemelegít. Ide tartozik az úszás, séta, kocogás, kerékpározás, sífutás, evezés, görkorcsolyázás és még sok más. Sokan meglepődnek azon, hogy egyesek számára az aerobik például gyors séta vagy otthoni takarítás.

A kedvenc fizikai aktivitásom aerob van sem?

A pontos pulzusát fitnesz karkötővel vagy fitneszórával figyelheti. Az aerob tevékenység során a pulzus az úgynevezett aerob sávban mozog, ami a maximális pulzus 60-80% -át teszi ki.

Az erőnléti edzés megfelelő?

Nem az. Miért nem ajánlott az erőnléti edzés keto diéta alatt? A ketózis feltétele a vércukor-készlet kimerülése. Az erősségi tevékenységekhez viszont glükózra van szükség. Ha a test nem találja a vérben, akkor izomtömegből kezdi "készíteni". Tehát a zsírraktárak elvesztése helyett az izomtömeg csökken.

Hány percet tornázzak?

A tevékenységnek megszakítás nélküli, állandó és legalább 45 perc hosszúnak kell lennie, mert az első zsírégetés 20 perc testmozgás után kezdődik a szervezetben.

Tehát összefoglalva - a testmozgás mindenképpen hozzájárul a fogyás maximalizálásához. Célszerű bevonni az aerob tevékenységet és figyelni a pulzusát edzés közben. A tevékenységnek legalább 45 percig kell tartania. A keto diét alatt jobb elkerülni az erőnléti edzéseket.

Online kalkulátor

Számítsa ki, hogy melyik étrend felelmeg az Ön számára?

Nem

Problémás részek

A legmegfelelőb programot keresem...

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval