Francia fehérje diéta

Édes rizs túróval és eperrel



A recept alkalmas az 3. fázisban

alapanyagok 1 adag elkészítéséhez

  • 100 g puha, alacsony zsírtartalmú túró
  • 2 kanálnyi rizs
  • 100 g eper
  • 2 - 3 tabletta sztévia

az étel elkészítésének menete

Az átmosott rizst beletesszük egy lábasba amelyben kb. 300 ml vizet öntöttünk amelybe egy sztévia tablettát tettünk. A vizet felforraljuk, majd kis lángon a rizst addig főzzük míg meg nem puhul. A megfőtt rizsről a vizet leöntsük és hagyjuk belőle a vizet kicsöpogni. A vizet, amelyben a rizs főtt félretesszük.

Az epret szétnyomkodjuk és fél vagy egy egész sztévia tablettát adunk hozzá.

A langyos rizst túróval összekeverjük. Mindegyik túrónak megvan a saját állaga, ezért ha a túróval összekevert rizs nagyon sűrű egy kis rizslevet adhatunk hozzá. Utolsó lépésként a túrós rizshez az epret keverjük hozzá.

JAVASLAT:  Az eper helyett áfonyát vagy más erdei gyümölcsöt is használhatunk. A ribizlit egy kicsivel több sztéviával kell édesíteni.

Online kalkulátor

Számítsa ki diétás programját

férfi

Problémás részek

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval