Francia fehérje diéta

Darált hússal töltött kelkáposzta levelek



A recept alkalmas az 2. fázisban, 3. fázisban

Alapanyagok 2 adag elkészítéséhez

  • 6 kelkáposzta levél
  • 200 g darált borjúhús
  • 1 tojás
  • 150 g cukkíni
  • szerecsendió
  • bors
  • 200 ml zsír és vízmentes kifőzött marhahúslé
  • olívaolaj

az étel elkészítésének menete

Először a kelkáposzta leveleket készítjük el. Vegyünk, nagyjából 6 darab egyforma nagyszágú kelkáposzta levelet, és vágjuk ki a megfásult szárát. Egy nagyobb lábasban foraljunk vizet, és tegyük bele a kelkáposzta leveleket és főzzük félpuhára 1-2 perc alatt. Vegyük ki a vízből és öblítsük le hideg 

Egy tálban keverje össze a ledarált húst, a tojást a finomra lereszelt cukkínit, valamint a sót, borsot és egy csipetnyi szerecsendiót. Ha a kelkáposzta levelek közepe vastag lenne, egy kicsit klopfolja szét. A húskeveréket ossza 6 részre és mindegyik káposztalevél közepébe kanalazza bele. Formázza henger alakúvá, majd a kelkáposzta leveleket göngyölje össze. A göngyölegeket fehér cérnával, vagy konyhai spárgával kösse össze.

A tepsit egy kis olajjal kenje ki, és helyezze rá a káposztát, öntsön alájuk egy kis kifőzött marhahúslevet vagy vizet, a tálat fedje le és  tegye be a 190° C-ra előmelegített sütőbe. A húst a sütőben nagyjából 30 percig dinsztelje. Ezt követően a káposztát  vegye ki a tálból és a megmaradt levet a sütőbe visszatéve kb. 200 ml-re redukálja. Az így nyert húslevet, szükség szerint sózza és borsozza meg, majd a káposztát tegye vissza a tálba. 

Köretként kiváló a tök püré.

Online kalkulátor

Számítsa ki diétás programját

férfi

Problémás részek

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval