Darált hússal töltött kelkáposzta levelek
A recept alkalmas az 2. fázisban, 3. fázisban
Alapanyagok 2 adag elkészítéséhez
- 6 kelkáposzta levél
- 200 g darált borjúhús
- 1 tojás
- 150 g cukkíni
- szerecsendió
- só
- bors
- 200 ml zsír és vízmentes kifőzött marhahúslé
- olívaolaj
az étel elkészítésének menete
Először a kelkáposzta leveleket készítjük el. Vegyünk, nagyjából 6 darab egyforma nagyszágú kelkáposzta levelet, és vágjuk ki a megfásult szárát. Egy nagyobb lábasban foraljunk vizet, és tegyük bele a kelkáposzta leveleket és főzzük félpuhára 1-2 perc alatt. Vegyük ki a vízből és öblítsük le hideg
Egy tálban keverje össze a ledarált húst, a tojást a finomra lereszelt cukkínit, valamint a sót, borsot és egy csipetnyi szerecsendiót. Ha a kelkáposzta levelek közepe vastag lenne, egy kicsit klopfolja szét. A húskeveréket ossza 6 részre és mindegyik káposztalevél közepébe kanalazza bele. Formázza henger alakúvá, majd a kelkáposzta leveleket göngyölje össze. A göngyölegeket fehér cérnával, vagy konyhai spárgával kösse össze.
A tepsit egy kis olajjal kenje ki, és helyezze rá a káposztát, öntsön alájuk egy kis kifőzött marhahúslevet vagy vizet, a tálat fedje le és tegye be a 190° C-ra előmelegített sütőbe. A húst a sütőben nagyjából 30 percig dinsztelje. Ezt követően a káposztát vegye ki a tálból és a megmaradt levet a sütőbe visszatéve kb. 200 ml-re redukálja. Az így nyert húslevet, szükség szerint sózza és borsozza meg, majd a káposztát tegye vissza a tálba.
Köretként kiváló a tök püré.
A legmegfelelőb programot keresem...