Francia keto diéta

Csirkenyárs avokádó mártással



A recept alkalmas a 2. illetve. 3. fázishoz.

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 300 g bőr nélküli csirkehús
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab fehér paprika
  • 1 darab cukkini
  • 100 g csiperkegomba
  • 1 avokádó
  • bors
  • 1 teáskanál szárított hagyma
  • 1 teáskanál szárított fokhagyma
  • rozmaring
  • 2 evőkanál szűz olívaolaj

Elkészítés:

Mossa meg a csirkét, és vágja körülbelül azonos méretű kockákra. Ezután mossa meg a cukkinit, paprikát, paradicsomot és tisztítsa meg a gombákat. Vágjon mindent körülbelül ugyanolyan méretű kockákra, mint a csirkehúst. Tegye az összes hozzávalót egy tálba, és keverje össze az olívaolajjal. Ízlés szerint adjunk hozzá rozmaringot, sót és borsot. Az elkészített húskeveréket zöldségekkel szúrjuk fel a nyársra, amíg az egész keverék el nem fogy. Helyezzünk sütőpapírt a tepsire, és előmelegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Tegye az előkészített nyársakat a tepsire és süsse kb. 25-30 percig.

Miközben a nyársakat sütjük, elkészítjük az avokádó mártást. Hámozza meg és magtalanítsa az avokádót, és egy villa vagy turmixgép segítségével pürésítse. Ízlés szerint adjunk hozzá szárított fokhagymát, hagymát, sót és borsot. Hogy az avokádó megőrizze zöld színét, csepegtethetünk rá néhány csepp citromlévet. A megsült csirkét ezután mártogatjuk a mártásba.

1 adagra 150 g húst számolunk, és az ahhoz készített mártáshoz fél avokádót.

Köretként tálalhatunk például kapros káposztasalátát is.

Online kalkulátor

Számítsa ki, hogy melyik étrend felelmeg az Ön számára?

Nem

Problémás részek

A legmegfelelőb programot keresem...

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval