Csirkenyárs avokádó mártással
A recept alkalmas a: 2. fázisban, 3. fázisban
hozzávalók 2 adaghoz
- 300 g bőr nélküli csirkehús
- 1 db paradicsom
- 1 db fehér paprika
- 1 db cukíni
- 100 g csiperkegomba
- 1 avokádó
- só
- bors
- 1 kanál szárított hagyma
- 1 kanál szárított foghagma
- rozmaring
- 2 kanál olívaolaj
elkészítési utasítás
A csirkehúst megmossuk és apróbb darabokra vágjuk. A cukkínit, papriprikát, paradicsomot és a gombát is megmossuk és felkockázzuk. Minden hozzávalót egy tálba tesszük és összekeverjük egy kis olívaolajjal, ízlés szerint rozmaringal, sóval, borsal. A csirkeszeleteket a zöldségekkel felváltva húzzuk nyársra és előmelegített sütőben süssük sütőpapírral bélelt tepsiben 25-30 percig.
Mezitím, co pečeme špízy, připravíme avokádový dip. Avokádo vydlabeme a pomocí vidličky nebo mixéru ho rozmixujeme na kaši. Přidáme sušený česnek a cibuli a podle chuti osolíme a opepříme.
Aby si avokádo zachovalo svou zelenou barvu, můžeme ho zakápnout pár kapkami citronové šťávy. Upečené kuřecí maso pak namáčíme v dipu.
1 adaghoz (150g hús) a mártás felét fogyaszthatjuk.
A legmegfelelőb programot keresem...