Francia keto diéta

Csirkemell tekercs parmezánnal és spenóttal



A diéta nem akadálya annak, hogy találkozzon családjával az ünnepi asztalnál! Ünnepelje a húsvétot egy remek spenótos és parmezános csirkemell tekerccsel!

Fogyassza a második fázistól "normál étkezésként" naponta maximum egyszer. Köretként salátát válasszon az engedélyezett zöldségek közül. A harmadik fázisban lehetséges főtt burgonyával fogyasztani.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1/2 fehér hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 200 g baby spenót
  • 50 ml víz
  • 500 g csirkemell
  • 50 g minőségi szárított sonka (min. 95% hús) (a diéta harmadik fázisától)
  • 30 g reszelt parmezán sajt
  • 300 ml csirkehúsleveslé megengedett húsból és zöldségből
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés:

Először melegítse a sütőt 190 °C-ra. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és olívaolajon aranysárgára sütjük. Adjunk hozzá spenótot, sót, borsot és felöntjük vízzel. Főzzük a keveréket körülbelül két percig.

Készítsen elő két 80 cm-es alumínium fólialapot, és tegye őket egymásra úgy, hogy a tekercs területe a lehető legnagyobb legyen. Középső részén vízszintesen terítse el a vékonyan kopogott csirkemelleket. A húst sózzuk, borsozzuk.

A hús felére kenje rá a serpenyőben készített spenótkeveréket, tegye rá a sonkaszeleteket és szórja meg parmezán sajttal. Tekerje fel a húst és csomagolja fóliával. Ezután megkötjük a tekercset, hogy az ne essen szét sütés közben. Tegye egy tepsibe, és öntsön alá előkészített húsleveslét.

Egy órán át 190 °C-on sütjük, majd eltávolítjuk a fóliát, és további 20 percig sütjük 230 °C-on, amíg nem lesz gyönyörű aranyszínű.

Azonnal tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

Online kalkulátor

Számítsa ki, hogy melyik étrend felelmeg az Ön számára?

Számolja ki, mennyit fogyhat és versenyezzen összesen 1,3 millió Ft értékű nyereményekért!

Szeretne többet tudni? Tekintse meg a versenyszabályzatot.

Nem

Problémás részek

A legmegfelelőb programot keresem...

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval