Francia keto diéta

Csirkemell tekercs parmezánnal és spenóttal



A diéta nem akadálya annak, hogy találkozzon családjával az ünnepi asztalnál! Ünnepelje a húsvétot egy remek spenótos és parmezános csirkemell tekerccsel!

Fogyassza a második fázistól "normál étkezésként" naponta maximum egyszer. Köretként salátát válasszon az engedélyezett zöldségek közül. A harmadik fázisban lehetséges főtt burgonyával fogyasztani.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 1/2 fehér hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 200 g baby spenót
  • 50 ml víz
  • 500 g csirkemell
  • 50 g minőségi szárított sonka (min. 95% hús) (a diéta harmadik fázisától)
  • 30 g reszelt parmezán sajt
  • 300 ml csirkehúsleveslé megengedett húsból és zöldségből
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés:

Először melegítse a sütőt 190 °C-ra. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és olívaolajon aranysárgára sütjük. Adjunk hozzá spenótot, sót, borsot és felöntjük vízzel. Főzzük a keveréket körülbelül két percig.

Készítsen elő két 80 cm-es alumínium fólialapot, és tegye őket egymásra úgy, hogy a tekercs területe a lehető legnagyobb legyen. Középső részén vízszintesen terítse el a vékonyan kopogott csirkemelleket. A húst sózzuk, borsozzuk.

A hús felére kenje rá a serpenyőben készített spenótkeveréket, tegye rá a sonkaszeleteket és szórja meg parmezán sajttal. Tekerje fel a húst és csomagolja fóliával. Ezután megkötjük a tekercset, hogy az ne essen szét sütés közben. Tegye egy tepsibe, és öntsön alá előkészített húsleveslét.

Egy órán át 190 °C-on sütjük, majd eltávolítjuk a fóliát, és további 20 percig sütjük 230 °C-on, amíg nem lesz gyönyörű aranyszínű.

Azonnal tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

Online kalkulátor

Számítsa ki, hogy melyik étrend felelmeg az Ön számára?

Nem

Problémás részek

A legmegfelelőb programot keresem...

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval