Csirkemell tekercs parmezánnal és spenóttal
A diéta nem akadálya annak, hogy találkozzon családjával az ünnepi asztalnál! Ünnepelje a húsvétot egy remek spenótos és parmezános csirkemell tekerccsel!
Fogyassza a második fázistól "normál étkezésként" naponta maximum egyszer. Köretként salátát válasszon az engedélyezett zöldségek közül. A harmadik fázisban lehetséges főtt burgonyával fogyasztani.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1/2 fehér hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 200 g baby spenót
- 50 ml víz
- 500 g csirkemell
- 50 g minőségi szárított sonka (min. 95% hús) (a diéta harmadik fázisától)
- 30 g reszelt parmezán sajt
- 300 ml csirkehúsleveslé megengedett húsból és zöldségből
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
Először melegítse a sütőt 190 °C-ra. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és olívaolajon aranysárgára sütjük. Adjunk hozzá spenótot, sót, borsot és felöntjük vízzel. Főzzük a keveréket körülbelül két percig.
Készítsen elő két 80 cm-es alumínium fólialapot, és tegye őket egymásra úgy, hogy a tekercs területe a lehető legnagyobb legyen. Középső részén vízszintesen terítse el a vékonyan kopogott csirkemelleket. A húst sózzuk, borsozzuk.
A hús felére kenje rá a serpenyőben készített spenótkeveréket, tegye rá a sonkaszeleteket és szórja meg parmezán sajttal. Tekerje fel a húst és csomagolja fóliával. Ezután megkötjük a tekercset, hogy az ne essen szét sütés közben. Tegye egy tepsibe, és öntsön alá előkészített húsleveslét.
Egy órán át 190 °C-on sütjük, majd eltávolítjuk a fóliát, és további 20 percig sütjük 230 °C-on, amíg nem lesz gyönyörű aranyszínű.
Azonnal tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
A legmegfelelőb programot keresem...