Francia fehérje diéta

Burgonyasaláta



A recept alkalmas az 3. fázisban

Alapanyagok 2 adag elkészítéséhez:

  • 4 kisebb salátaburgonya
  • 200 g zeller (gumó)
  • 50 g  póréhagyma
  • 2 szár zeller
  • 2 maroknyi friss saláta levél (galambbegy saláta, vagy bármilyen más fejessaláta)
  • 2 kanálnyi dijoni mustár
  • 2 kanálnyi fehér borecet
  • 100 ml recept szerint elkészített alaplé
  • 2 kanányi hidegen kisajtolt olaj (legjobb a napraforgó olaj)
  • bors

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt, még melegen, lehámozzuk és kockákra vágva egy tálba tesszük. Az így elkészített burgonyát leöntjük az alaplével és az ecettel. Ezt összekeverjük és félretesszük. A zellert a burgonya kockákkal megegyező nagyságú kockákra vágjuk, majd megfőzzük. Miután megfőtt, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. E közben a zeller szárakat kockákra, a póréhagymát pedig keskeny csíkokra vágjuk. Az így elkészített zöldségeket összekeverjük a kihűlt burgonyával. Hozzáadjuk a dijoni mustárt és az olajat. Előnybe részesítjük a napraforgó olaj használatát, mivel ennek az íze neutrális, viszont ha nincs hidegen kisajtolt napraforgó olajunk, más étolajt is használhatunk. (olíva, repce). Az így elkészített keveréket megsózzuk, borsozzuk  és könnyedén összekeverjük, majd legalább 2 óra hosszat hagyjuk a hűtőben pihenni. Közvetlenül a burgonyasaláta tálalása előtt hozzáadjuk a megmosott saláta leveleket is. Ez a burgonyasaláta kiváló köret halhoz, vagy  egyéb más húsokhoz. Így például a karácsony esti ünnepi vacsorakor a sült vagy kirántott pontyhoz is tálalhatjuk.

Online kalkulátor

Számítsa ki, hogy melyik étrend megfelel az Ön számára?

Nem

Problémás részek

A legmegfelelőb programot keresem...

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval