Francia keto diéta

Tisztelt vásárlóink. 

Értesiteni szeretnénk Önöket , hogy a rendelések kiszállítása 2-3 nap késéssel történik. A késésért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük.

Brokkolis muffinokA recept alkalmas az 1. fázisban, 2. fázisban, 3. fázisban

Alapanyagok 2 adag elkészítéséhez

  • 4 tojás (az első fázisban csak a tojás fehérjét használjuk)
  • 250 g cukkíni
  • 200 g brokkoli
  • a 2. fázistól 20g reszelt parmezán
  • szárított fokhagyma
  • bors

az étel elkészítésének menete

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük és előkészítjük a szilikonos muffini formákat. Erre a mennyiségre kb. 16 muffini sütőformára lesz szükségünk. A szilikon sütőformák használata előnyösebb, mint a klasszikus fém sütőformáké, mert a belsejét nem szükséges kizsírozni.

Az étel elkészítésének következő fázisaként elválasztjuk a tojás sárgáját a fehérjétől és a fehérjét egy klasszikus tartós habbá verjük fel. A tojás sárgáját félretesszük, ezt később fogjuk felhasználni (az 1. fázisban a tojás sárgáját nem fogjuk felhasználni). A tojáshab felverését követően a megmosott cukkínit és brokkolit finomra reszeljük. Valószínűleg a brokkoli lereszelése nem lesz teljesen tökéletes, de ez egyáltalán nem lesz baj. Csak a brokkoli keményebb, nagyobb darabjait szükséges lereszelni, a kisebb rózsácskákat egészben hagyhatjuk. A lereszelt zöldséget egy szűrőbe tesszük és hagyjuk, hogy a víz kifollyon belőle. Amennyiben az ételt az 1. fázisban készíti, a  zöldségből a vizet alaposan távolítsa el.

Ezután a  víz nélküli zöldséget tegye egy tálba és adja  hozzá a tojás sárgáját (kivéve az 1. fázisban), és ízlés szerint a szárított fokhagymát, sót, borsot, valamint a második fázistól a lereszelt parmezánt is. Ezt mind alaposan keverje össze. Végezetül ehhez adja hozzá a felvert tojáshabot és óvatosan keverje össze a zöldségek keverékével.

Az így elkészített tésztát tegye a muffin sütőformákba és kb. 20-25 percre helyezze be a sütőbe. Addig süsse, míg nem szilárdul meg és nem nyeri el a kellő színét.

Az 1 fázisban ezen adag felét (8 muffinit) a nap folyamán bármikor elfogyaszthatja, a megengedett zöldségmennyiség elogyaszásán belül, vagy mint táplálék többletet.

A 2. fázistól  egy adag (8 muffíni)  egy normális adag  ételt képez, ezért ezt magában vagy pl. tök pürével  együtt lehet elfogyasztani. Ez az étel „köretként” is fogyasztható úgy, hogy ezen étel fehérjetartalmának csupán a felét. 4 muffinit, fogyasztja el, és a megengedett fehérje mennyiségét egy másik , megengedett „normális” étel fehérje tartalmával egészíti ki. Tehát például: 70g sült pisztráng 4 muffinival (amelyek 1 tojást tartalmaznak).

Online kalkulátor

Számítsa ki, hogy melyik étrend felelmeg az Ön számára?

Nem

Problémás részek

A legmegfelelőb programot keresem...

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval