Brokkoli fasírt
A recept alkalmas az 1. fázisban, 2. fázisban, 3. fázisban
alapanyagok
- 300 g brokkoli
- 2 tojás fehérjéje
- 1 kanálnyi hidegen sajtolt napraforgó vagy olívaolaj
- 1 kanálnyi szárított vöröshagyma
- metélőhagyma
- szerecsendió
- só
- bors
az étel elkészítésének menete
A brokkolit rózsákra szedjük és sós vízben 2 -3 percet főzzük. A vizet leöntjük róla és hagyjuk kicsöpögni. A száraz brokkoli rózsákat beletesszük a konyhai metélőbe és összevágjuk. Az összevágott brokkolit vászonba tesszük és a felesleges vizet kinyomkodjuk belőle. A tojásfehérjéből habot verünk és óvatosan az összevágott brokkoliba keverjük. Hozzáadjuk a hagymát, metélőhagymát, sót, borsot és egy csipetnyi szerecsendiót és ezt így újból óvatosan összekeverjük.
A sütőtepsire, olajjal bekent, sütőpapírt teszünk. Erre helyezzük a keverékből készített lapos golyócskákat. A tepsit a 180° C –ra előmelegített sütőbe tesszük és itt kb. 15 percet hagyjuk. Ezt követően a brokkoli golyócskákat megfordítjuk és arany színűre süssük.
A legmegfelelőb programot keresem...