Francia keto diéta

A megnövekedett igény miatt a szállítási határidő 1-2 nappal meghosszabbodhat. Köszönjük megértését, Prodietix.hu csapat

Borscs leves



Olyan ételt keres, amelyet a proteines diétázása folyamán Ön is és az egész családja is egyidejűleg fogyaszthat? Kóstolja meg a receptünk szerint elkészített borscsot! Ezt a zödség alapú levest fogyaszthatja, a megengedett zöldségfogyasztása keretében, hús nélkül vagy hússal, amikoris ez egy „normális” eledel.

A recept alkalmas az 3. fáziskor

hozzávalók 6-8 adag elkészítésére

  • 750 g sovány marhahús
  • vöröshagyma
  • 300 g zeller
  • 250 g fejes káposzta
  • 200 g répa
  • 200 g petrezselyem
  • 200 g cékla
  • 150 g burgonya
  • 2 kanálnyi paradicsom püré (cukor és keményítő nélküli)
  • 1 kanálnyi hidegen sajtolt napraforgó olaj
  • 3 babérlevél
  • 8 darab szegfűbors
  • 10 darab bors
  • Só, bors
  • 2,5 l víz

az étel elkészítésének menete

Az első lépésként elkészítjük a leves alapjául szolgáló kifőzött levet, amelyben a húst főzzük meg. A lábasba beleöntjük a vizet, majd beletesszük a húst, az egész hámozatlan vöröshagymát, babérlevelet, szegfűborsot, borsot, 100 g zellert, 100 g répát és a 100 g petrezselymet. Ezt mind forrásba hozzuk, majd megsózzuk és lassú tűzön kb. 2 óra hosszan, vagy addig míg a hús meg nem puhul, főzzük.

Amíg elkészül a főzet, elkészítjük a céklát. A céklát megmossuk és az egészet, meghámozás nélkül vízbe tesszük, majd forrásba hozzuk és addig főzzük míg meg nem puhul. A főzés időtartama függ a cékla nagyságától, általában kb. 1 -1,5 óra hosszan.

Míg a megfől a répa, a zellert, répát, pertezselymet és a krumplit egyforma nagyságú kockákra vágjuk és a káposztafejet is csíkokra szeleteljük fel.

A kifőzött lé (húslé) elkészültét követően a húst kivesszük a léből, amelyet leszűrünk. A húst egy meleg helyre tesszük. A céklát hagyjuk kihűlni, majd lehámozzuk és kockákra vágjuk.

A lábasban az olajat elforrósítjuk és beletesszük a kockákra vágott zöldségeket (kivéve a céklát), amelyen megdunsztoljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomból készült pürét és ezt az egészet tovább dunsztoljuk. Majd erre öntjük az elkészített húslevet és még addig főzzük tovább, míg a zöldség ropogóssá nem fől (kb. 10 -15 percet). Végezetül hozzáadjuk az elkészített főtt céklát.

Amennyiben ezt az ételt „normális” ételként kívánjuk fogyasztani, akkor egy adagra 2 -3 merőkanálnyi levest és 100 g főtt húst fogyaszthatunk el. Azoknak, kik nem diétáznak a húst beleszeleteljük a levesbe és a tányérba tett leves tetejére egy kanálnyi tejfölt tehetünk.

Ez a leves – hús nélkül – előételként is fogyasztható. Ebben az esetben a leves elfogyasztását követően egy „normális” étel következhet, viszont ez nem lehet szénhidrátot tartalmazó körettel (lásd a diéta  3. fázisára érvényes szénhidrátok táblázatát), de például cukkínis nudlival vagy   tökből készült pürével.

Online kalkulátor

Számítsa ki, hogy melyik étrend felelmeg az Ön számára?

Nem

Problémás részek

A legmegfelelőb programot keresem...

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval