Borjúhús à la Oscar Béarn szósszal
Megfelelő a 3. fázisban
Hozzávalók (4 adaghoz)
- borjúhús szeletek 200 g
- 2 kanál napraforgóolaj
- 1 csomag zöld spárga
- vagy körülbelül 100 g homár vagy rák hús
- só és frissen őrölt bors
Mártás
- olívaolaj 2 kanál
- fehérbor vagy pezsgőecet 1 evőkanál
- fehér bor 1/2 kanál
- apróra vágott mogyoróhagyma 1 kanál
- finoman szeletelt friss tárkony 1 kanál
- tojássárgája 2 db nagyobb tojásból
- citromlé 1 teáskanál
- víz 2 kanál
Elkészítési utasítás
Először elkészítsük a mártást. Egy edényben összekeverjük az ecet felét, fehér bort, mogyoróhagymát és a tárkonyt és közepes hőfokon kb. 5 percig főzzük, amíg a keverék sűrű nem lesz. A tojást és 1/2 kanál olajt helyezze vízfürdőbe és jól keverje össze, adjon hozzá pár csepp vizet. Ízesítheti sóval és borsal. A megsózott és borsozott húst egy nagyobb serpenyőn 2 kanál olajjal süssük 2 percig mindkét oldalról. A spárgát pár percig főzzük forró sós vízben, úgy hogy zöld maradjon. A serpenyőben maradt zsíron egy kicsit megmelegítsük a rákhúst. A húst és a spárgát elosztjuk a tányérokra és leöntjük a mártással.
A legmegfelelőb programot keresem...