Borjú steak
A recept alkalmas az 2. fázisban, 3. fázisban
alapanyagok 1 adag elkészítéséhez
- 100 g borjúhús a steak elkészítésére (hátszín vagy comb)
- egy kevés rozmaring
- 1 kanálnyi hidegen sajtolt napraforgó vagy olívaolaj
- só
- bors
A húsról távolítsa el a zsiradékmaradványokat és az inakat. A hús mindkét oldalát sózza, borsozza meg, majd kenje be olajjal és adja hozzá a rozmaringot (a rozmaring szárakat ossza ketté, de ne tépdesse le). Hagyja a hűtőben állni – ideális esetben egész éstére, de legalább 2 órára. A húst elkészítése előtt fél órával vegye ki a hűtőből, az elkészítésekor szoba hőmérsékletűnek kellene lenni. Gyors tűzön, már a rozmaring nélkül, süsse meg a kissé beolajozott sütőtepsin. A hús sütésének mértéke függ a hús hőmérsékletétől a sütés előtt és a hússzelet vastagságától. Az 1,5 cm vastagságú, közepesen átsütött steak elkészítése esetében a hús mindkét oldalán kb. 2 percet süsse. A steak kívánt megsütését követően vegye ki a tepsiből és néhány percet hagyja pihenni.
A steakhez köretként zöldséget vagy akár tök pürét is tálalhatunk.
A diéta harmadik fázisától kiváló a párolt répa.
A legmegfelelőb programot keresem...