Francia fehérje diéta

Borjú steak



A recept alkalmas az 2. fázisban, 3. fázisban

alapanyagok 1 adag elkészítéséhez

  • 100 g borjúhús a steak elkészítésére (hátszín vagy comb)
  • egy kevés rozmaring
  • 1 kanálnyi hidegen sajtolt napraforgó vagy olívaolaj
  • bors

A húsról távolítsa el a zsiradékmaradványokat és az inakat. A hús mindkét oldalát sózza, borsozza meg, majd kenje be olajjal és adja hozzá a rozmaringot (a rozmaring szárakat ossza ketté, de ne tépdesse le). Hagyja a hűtőben állni – ideális esetben egész éstére, de legalább 2 órára. A húst elkészítése előtt fél órával vegye ki a hűtőből, az elkészítésekor szoba hőmérsékletűnek kellene lenni. Gyors tűzön, már a rozmaring nélkül, süsse meg a kissé beolajozott sütőtepsin.  A hús sütésének mértéke függ a hús hőmérsékletétől a sütés előtt és a hússzelet vastagságától. Az 1,5 cm vastagságú, közepesen átsütött steak elkészítése esetében a hús mindkét oldalán kb. 2 percet süsse. A steak  kívánt megsütését követően vegye  ki a tepsiből és néhány percet hagyja pihenni.

A steakhez köretként zöldséget vagy akár  tök pürét is tálalhatunk.

A diéta harmadik fázisától kiváló a párolt répa.

Online kalkulátor

Számítsa ki diétás programját

férfi

Problémás részek

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval