Francia fehérje diéta

Bazsalikomos pesto



A recept alkalmas az 3. fázisban

alapanyagok

  • maroknyi bazsalikomlevél 
  • 1 kanálnyi fenyődió (de használhatunk könnyebben beszerezhető kesudiót is)
  • 2 kanálnyi olíva olaj    
  • 1/2 kanálnyi szárított fokhagyma
  • néhány csepp citromlé

az étel elkészítésének menete

A pestot legelőnyösebben mozsárban készíthetjük el, annak ellenére, hogy ez egy kicsivel több időt vesz igénybe. Első lépésként a bazsalikomleveleket és egy csipetnyi sót (jobb a nagy szemcséjű só) beletesszük a mozsárba. Ezt a mozsárban alaposan addig passzírozzuk míg egy finom konzisztenciájú pasztát nem kapunk. Fokozatosan hozá adjuk az olajat. Végezetül a fokhagymát és a diót és ezt is szét passzírozzuk. Amennyiben a pestot nem fogjuk rögtön fogyasztani, javasolt néhány csepp citromot csepegtetni rá.

A pesto elkészítésére konyhai mixert is használhatunk. Ebben az esetben a pesto összes összetevőjét tegye a mixerbe és keverje össze. Csak arra kell vigyázni, hogy a pestot ne keverjük túl sokáig, mert az edényben felmelegedhet és ezáltal az íze is megváltózhat.

Az így elkészített pestot, mártás helyett, különféle steakekhez vagy akár cukkínis nudlinkhoz  is fogyaszthatjuk.

Online kalkulátor

Számítsa ki diétás programját

férfi

Problémás részek

Kérjen tanácsot táplálkozási tanácsadóval

foglalja le ingyenes telefonos konzultáció táplálkozási tanácsadóval